Adalet Bakanlığı'na 11 Bin 600 Yeni Personel (Bakanlık Sınavı ve CTE)

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne 2019 yılında 10 bin CTE Personel alımı yapılacağı netleşmişken, Adalet Bakanlığı sınavları için de geri sayımda sona gelindi.

Adalet Bakanlığı'na 11 Bin 600 Yeni Personel (Bakanlık Sınavı ve CTE)

Adalet Bakanlığı Sınavları için Geri Sayımda Sona Gelindi!

Bakanlığa 1600 Yeni Personel Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca (ÖSYM) gerçekleştirilecek Adalet Bakanlığı sınavları için geri sayım sona eriyor. Adalet Bakanlığı'na 1600 yeni hakim ve savcı adayı alımı yapılacak. Bakanlığın personel alımıyla ilgili resmi duyuru geçtiğimiz aylarda gelmiş, 1-8 Kasım 2018 tarihleri arasında alım için başvurular kabul edilmişti. Adalet Bakanlığı'nın personel alımı için başvuruyu çeşitli nedenlerle yapamayan adaylar 20 Kasım'da geç başvuru fırsatından ais.osym.gov.tr üzerinden faydalanmıştı. 1600 kişilik alımda 1000 kişilik kontenjan adli yargı hakim ve savcı adaylarına, 500 kişilik kontenjan avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adaylarına, 100 kişilik kontenjan idari yargı hakim adaylarına ayrıldı. Sınav 29 Aralık'ta Ankara'da yapılacak. ÖSYM tarafından paylaşılan 2019 sınav takvimine göre 2018 yılının sonunda gerçekleşecek Adalet Bakanlığı Sınavları (2018 Adli Yargı, 2018 Adli Yargı-Avukat, 2018 İdari Yargı) sonuçları 22 Ocak 2019 tarihinde ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak.

BAKANLIĞA 2019 YILINDA 10 BİN CTE PERSONELİ ALINACAK

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün de personel alımlarına ilişkin son zamanlarda yeni gelişmeler meydana geldi. CTE Genel Müdürü, geçtiğimiz haftalarda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda CTE'nin 10 bin yeni personel alımı yapacağını açıklamış, alımın 2019 yılı içerisinde gerçekleşeceğine dikkat çekmişti. CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz, "Yaklaşık 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız." dedi. Daha önce kamu bülteni olarak CTE'nin yeni açılacak cezaevleri için personel ihtiyacının arttığını ve önümüzdeki süreçte yeni ilanların geleceğini duyurmuştuk. CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz da bu konuya değinerek, "Personel politikalarımızdaki durumumuz nedir? İlk istihdam tabii, bu yeni açılacak kurumlarımızın ihtiyacı oluyor, başka kurumlar a geçenler oluyor, istifa edenler oluyor, onun yerine yeni personel alımı devam ediyor. Tabii, bu kadar personel olunca bunun bir de tayini, terfisi oluyor. Tayinler bizde NAS denen sistem üzerinden, otomatik sistem üzerinden oluyor." dedi.

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR ADAYI GRUBUNA KATIL.

"YENİ DUYURULAR CEP TELEFONUMA GELSİN" DİYORSAN , TIKLA VE İNDİR!

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA