2019 Yılında EGM'de Polis Alımı Yerine Sivil Memur Alımları Artabilir

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 2019 yılında polis alımı kadar sivil memur alımlarının da gündeme gelmesi söz konusu olabilir.

2019 Yılında EGM'de Polis Alımı Yerine Sivil Memur Alımları Artabilir

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde sivil memur işi yapan binlerce polis memuru bulunuyor. Bu kişilerin başka görevlere geçmesi ya da emeklilikleri halinde sözleşmeli personel istihdamları yoluyla sivil memur alımlarının artması bu yolla da maaş ödemelerinden tasarrufa gidilmesi bekleniyor. 

66 BİN POLİS SİVİL MEMUR GİBİ ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç,  EGM'de 66 bin polisin polislik mesleğinin dışında görevler yaptığını, her 4 polis memurundan 1'inin sivil personelin yapacağı işleri yaptığını söylemiş ve, "Sosyal tesislerde, polisevinde, kantinde, kreşte görev alıyorlar. Mesela, 152 sosyal tesiste görevli 3.589 personelin 2.064'ü emniyet hizmetleri sınıfından, bunların 236'sı rütbeli personel. 165 kantinde görevli 689 personelin 534'ü Emniyet hizmetleri sınıfı personeli. 4 kreş ve gündüz bakımevinde 34 personelin 18'i Emniyet personeli. Yani polis, polislik mesleğinden, diğer polisler gibi silah taşıyor, onların bütün haklarından yararlanıyor ama kreşte, bakımevinde, sosyal tesiste görev yapıyor, polislik yapmıyor" şeklinde konuşmuştu.

SİVİL MEMUR ALIMI YOLUYLA 200 MİLYON LİRA KAR

Polis maaşlarının 6 bin civarında olduğunu, sivil memur işi yapan polislerin yerine doğrudan sivil memur istihdamının tercih edilmesi halinde senelik 200 milyon TL'lik maaş tasarrufuna gidilebileceğini vurgulayan Öztunç, "Polisin yerine sivil memur alınırsa oraya -sivil memurun yapacağı işler bunlar- sivil memur bu işi yaparsa, 3 bin lira maaş aldığını hesaplarsak Kamu Denetçiliği Kurumunun raporuna göre, yıllık 200 milyon TL de kâr yapıyorsun. Hem polis memuru polislik yapıyor, sivil memur onun işini yapıyor hem de devletin kasasında yıllık 200 milyon lira kâr kalıyor. Bu belki bugün buraya yetişmedi ama belki bir başka yasada bu değerlendirilebilir, bunu bir öneri olarak sunmak istiyorum." demişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA