Elazığ'daki Deprem Nedeniyle Şanlıurfa Suruç'taki Hastane Boşaltıldı

Elazığ'da meydana gelen ve bir çok ilde hissedilen 5.2 şiddetindeki depremde Şanlıurfa Suruç'taki hastanenin boşaltıldığı öğrenildi.

Elazığ'daki Deprem Nedeniyle Şanlıurfa Suruç'taki Hastane Boşaltıldı

Elazığ'daki Deprem Nedeniyle Şanlıurfa Suruç'taki Hastane Boşaltıldı

Elazığ'da meydana gelen ve bir çok ilde hissedilen 5.2 şiddetindeki depremde Şanlıurfa Suruç'taki hastanenin boşaltıldığı öğrenildi. AFAD tarafından paylaşılan verilere göre Elazığ Sivrice 'de 5.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman illerinde yoğun şekilde hissedilirken, deprem nedeniyle Şanlıurfa Siverek, Hilvan, Bozova, Halfeti ve Suruç'ta panik yaşandığı bildirildi. Büyük korkuya neden olan depremden dolayı Suruç ilçesindeki devlet hastanesi tedbir amaçlı boşaltıldı.  

AFAD Başkanı Güllüoğlu, depremle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin hissedildiği il ve köylerle iletişime geçildiğini bildirdi.

AFAD Başkanı'ndan Elazığ Depremi Hakkında Son Dakika Açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Elazığ'daki 5.2 şiddetindeki depreme ilişkin depremin hissedildiği il ve köylerle irtibata geçildiğini, gelişmelerin yakından takip edildiğini açıkladı. Twitter hesabından depreme ilişkin açıklama yapan Güllüoğlu, 'Elazığ'da ilk belirlemelere göre 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hissedilen şehirler ve köylerle irtibata geçtik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Geçmiş olsun.' ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından paylaşılan verilere göre deprem Elazığ Sivrice'de yerin 9.40 km. derinliğinde meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin hemen ardından bir artçı şok yaşandı. Deprem civar illerde de hissedildi. Bölgede panik yaşayan vatandaşlar sosyal medyada son zamanlardaki en büyük depremlerden birini yaşadıklarını belirtirken, Valilikler ve ilgili makamlardan resmi açıklama bekleniyor.

DEPREM KAHRAMANMARAŞ , BATMAN ,DİYARBAKIR  VE MALATYA'DA DA HİSSEDİLDİ

Depremin, Kahramanmaraş, Batman ve Malatya'da da çok şiddetli hissedildiğine yönelik bilgiler geliyor.