AFAD Açıkladı: Denizli Acıpayam'da Bir Deprem Daha

Son dakika haberi: Denizli Acıpayam 'da bir deprem daha meydana geldi. Edinilen bilgilere göre deprem 4.3 büyüklüğünde oldu

AFAD Açıkladı: Denizli Acıpayam'da Bir Deprem Daha

Son dakika haberi: Denizli 'de deprem.

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında Denizli 'nin Acıpayam İlçesi 'nde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Saat 14,2 'de meydana gelen deprem , yerin 7 km derinliğinde meydana geldi. 

DEPREMLERİN ŞİDDETLERİ VE ETKİLERİ

ŞİDDET 1, 2, 3, 4

Sallantılar çok zor hissedilir, binalar hasar görmez.

ŞİDDET 5

Mutfak eşyaları ve pencere camları kırılabilir.

ŞİDDET 6

Herkes tarafından hissedilir. Pencere camları ve cam eşyalar kırılır. Ağır eşyalardan bir bölümü yerinden oynar. Sıvalarda çatlaklar oluşur.

ŞİDDET 7

Ayakta durmak zorlaşır. Asılı cisimler düşer. Eşyalar hasar görür. D türü (kerpiç, taş gibi zayıf malzeme, kötü harç, standart dışı işçilik) yapılarda çatlaklar ve hasarlar oluşur. C türü (alelade işçilik ve harç) yapılarda çatlaklar oluşur.

ŞİDDET 8

Araba kullanmak zorlaşır. C türü yapılarda kısmen yıkılma, B türü (iyi işçilik ve harç) yapılarda az hasar oluşur, A türü (iyi işçilik, harç ve tasarım) yapılarda hasar olmaz. Zayıf duvarlar ve heykeller, kuleler ve bacalar yıkılır. Ağaç dalları kırılır. Ağır eşyalar ters döner. Kayalar düşer ve heyelanlar olabilir.

ŞİDDET 9

D türü yapıların tümü yıkılır. C türü yapılarda ağır hasar oluşur. B türü yapılar önemli hasarlar görür. Yeryüzünde büyük yarık ve çatlaklar oluşur. Yeraltında borular kopar.

ŞİDDET 10

B, C ve D türü yapıların büyük bölümü yıkılır. Baraj ve bentlerde önemli hasarlar oluşur. Yeryüzünde büyük çatlaklar ortaya çıkar. Raylar bükülür. Heyelanlar olur.

ŞİDDET 11

Pek az yapı ayakta kalır. Köprüler yıkılır. Yeryüzünde büyük çatlaklar oluşur. Yumuşak zeminde yer kaymaları olur. Raylar çok fazla eğilir.