Ziraat'in Kredi Kartı Borç Kampanyası Faiz Oranı-Vade ve Geri Ödeme Detayları

Son dakika haberi: Ziraat Bankasının kredi kartı borcu olan vatandaşlar için başlattığı kampanyanın detayları belli oldu. Vatandaşlara verilecek kredilerin faiz oranlarına ve vadesine göre geri ödeme miktarı açıklandı.

Ziraat'in Kredi Kartı Borç Kampanyası Faiz Oranı-Vade ve Geri Ödeme Detayları

Son dakika haberi: Kredi kartı borcunu ödemek isteyen vatandaşlar için detaylar beli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada, hangi bankaya olursa olsun kredi kartı borcu olan vatandaşlara Ziraat Bankası 'ndan uygun geri ödemeli kredi verileceğini söyledi. 

Mevcut ödemelerden daha uygun şekilde vatandaşlara kredi verileceğini söyleyen Erdoğan 'ın açıklamasından sonra detaylar belli oldu.

Ziraat Bankası önceki gün , Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklamasının ardından detayları paylaştı ve kredi faiz oranlarını kamuoyuna duyurdu. 

Buna göre Birleştiren İhtiyaç Kredisi 'nin; kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar altında verileceği belirtilirken, 24 aya kadar aylık yüzde 1.10 ve 60 aya kadar aylık yüzde 1.20 faiz oranlarıyla  vatandaşlara kredi verileceği bildirildi.

Şubelerden başvuru yapılacak ve kredide 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşların anapara ve faiz yükü Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile azaltılacak.

Tüketici kredilerinde sektör kuralı olan 48 ay vade bu uygulama için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu 'nun izni ile 60 aya çıkartıldı. Bu yapılandırmaya girecek olanlar normal bir krediye göre 12 ay daha fazla vade imkanı sunulacak. Normal şartlarda yüzde 2.4 düzeyinde olan faiz ise tam anlamıyla yarı yarıya düşürülmüş oldu. Bu imkandan yararlanmak için en önemli şart "müşterisi olduğunuz banka tarafından takibe alınmamış olmak"

Asgari borcun üzerinde ödeme yapabilenlerde krediye başvurabilecek. 31 Aralık itibariyle kart ekstrelerini Ziraat'e götürenlere banka ellerine nakit miktarı vermeden doğrudan borçlu olduğu karta ödeme yapacak. Dolayısıyla 1 Ocak'tan itibaren yapılan kart harcamaları kapsam dışı kalacak. Ziraat Bankası'nın şirket kartlarını da bu yapılandırmaya alıp almayacağı açıklanmadı. 

Kredilerin faiz oranları ve geri ödeme tutarları şu şekilde;