Yeni Sistemde Bedelli Askerlik Ücreti Açıklandı

Son dakika haberi: Yeni askerlik sisteminde bededlli ücreti hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'dan açıklama geldi.

Yeni Sistemde Bedelli Askerlik Ücreti Açıklandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TÜYAP'taki, IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda katıldığı NTV yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Akar burada yeni askerlik sistemine değindi.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLER

Terörle mücadeledeki son durumun sorulması üzerine Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 15 bin 70 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlardan 7 bin 863'ü yurt dışındaki etkisiz hale getirilen teröristlerin yüzde 50'sini teşkil ediyor" dedi.

KURTULUŞLARI YOK

Terörle mücadele faaliyetleri yürütülürken Irak, Suriye ve komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne, siyasal kimliğine son derece saygılı olunduğunu vurgulayan Akar, şöyle devam etti:

"Şunu da söylemek istiyorum; Pençe Harekatı çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde yüksek değerlikli hedeflere karşı da çalışmalarımız var. Buna da gece gündüz demeden aksaksız bir şekilde devam ediyoruz. Bu konuda Hava Kuvvetlerimiz, Milli İstihbarat Başkanlığımızla beraber gerçekten çok yoğun bir çalışma içindeler. Özel Kuvvetlerimizin katkıları var. Bu çerçevede teröristlerin büyük zayiata uğradıklarını, büyük kayıplar verdiklerini görüyoruz. Burada kaçışlar, teslim olmalar, katılımlarda azalma var."

"Terör örgütü PKK'ya katılımdaki rakamlar nedir?" sorusuna Akar, "(PKK'ya) Katılım ciddi şekilde azaldı, 'yok' mesabesinde diyebiliriz. Dolayısıyla bu bir anlamda fiili bir durum olarak ortaya çıktı. Terörü yönetenler, onların sözde lider kadrosu bunu çok iyi anladı. Onlar kendilerine göre kaçacak delik arıyorlar fakat bunun bir an önce alttakiler tarafından anlaşılmasını, dolayısıyla bu yoldan vazgeçmelerini bekliyoruz. Temennimiz bu. Hiçbir kurtuluş şansları olmadığını kendilerine ifade etmek istiyorum" çağrısında bulundu.

TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile mücadele gelinen son durum sorularak, "Artık FETÖ tehdidi TSK açısından tamamen son ermiştir' deme noktasına gelindi mi?" denilmesi üzerine Akar, şöyle konuştu:

"Biz diğer terör örgütlerine olduğu gibi PKK, YPG, DEAŞ, FETÖ... Tüm terör örgütlerine karşıyız. Bütün terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede FETÖ'yle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu konuda belirlenmiş olan ilkelerimiz, kriterlerimiz var. Bunu da hukuki, idari anlamda bir şekilde eksiksiz, aksaksız uyguluyoruz. Bugüne kadar toplam 16 bin 540 terörist Silahlı Kuvvetler'den ihraç edilmiş bulunuyor. Bunların dışında 4 bin 850 de geçici uzaklaştırmaya muhatap olan bazı kişiler var. Bunların da işlemleri devam ediyor. Şunu açıklıkla belirtmek istiyorum ki bizim Silahlı Kuvvetler olarak 'bitti' deme şansımız yok. Biz yeni belge, bilgi, veri çıktıkça yargıyla, istihbarat örgütleriyle bunu temas halinde koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Bir diğer önemli husus da Silahlı Kuvvetler bir bütün, Milli Savunma Bakanlığı bir bütün. Burada herhangi bir şekilde farklı kriterler, yaklaşımlar asla söz konusu değil. Milli Savunma, Genelkurmay, Kara, Deniz, Hava Kuvvetlerimiz benzer kriterler çerçevesinde, aynı hassasiyetle mücadeleyi sürdürüyorlar."

YENİ ASKERLİK SİSTEMİNDE SON DURUM-BEDELLİ ÜCRETİ

Yeni askerlik sisteminde gelinen noktanın sorulması üzerine de Akar, şunları kaydetti:

"Bu çalışma mükemmel olsun diye hem gençlerimiz şahsi, mesleki gelişimlerini bir taraftan sağlarken diğer taraftan da Silahlı Kuvvetlerimizin artan ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilmek bakımından iyi bir sistem, mükemmel bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bu nedenle de bakanlıklarla, diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla yoğun bir koordinasyon, temas içindeyiz. Olayları her aşamasında ilave bazı görüşler, ilave bazı teklifler gelmekte. Onların çalışılmasından dolayı biraz gecikme oldu. Önümüzdeki günlerde en kısa zamanda, çok yoğun bir şekilde çalışılıyor, bunu tamamlayıp Cumhurbaşkanlığı makamına sunmak durumundayız. Buna gayret gösteriyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu tamamlayacağız."

Yeni askerlik sistemi mükemmel olsun diye. İyi bir sistem üzerine çalışıyoruz.

İlave görüş ve teklifler geliyor. En kısa zamanda tamamlayıp Cumhurbaşklanlığı'na göndereceğiz. Bedelli askerlik ücreti yüksek deniyor ama erlere maaş vereceğiz. Kendi içinde birbirini karşılaması için bu ücreti öngördük. Yaklaşık 30 bin TL bu şekilde olunca sistem kendini döndürebilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA