Yeni Askerlik Yürürlük Tarihi İçin Flaş Açıklama: Tek Tip Askerlik..

Yeni askerlik sistemi yürürlük tarihi hakkında Star Gazetesi 'nde kafa karıştıran bir haber yayımlandı.

Yeni Askerlik Yürürlük Tarihi İçin Flaş Açıklama: Tek Tip Askerlik..

Yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika haberi: Star Gazetesi yeni askerlik sistemine geçiş 2020 'de dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'ın Erdoğan 'a sunum yapmasının ardından TBMM Genel Kurulu 'na gelmesi beklenen yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika gelişmesi.

Bu hafta TBMM 'ye sunulması beklenen ve Genel Kurul 'da görüşülmeye başlanacak yeni askerlik sistemi tartışılacak. Ramazan Bayramı'na kadar TBMM 'nin mesaisi devam edecek. 

2020 'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK İDDİASI

Star Gazetesi 'nden Şerife Güzel, bugün kaleme aldığı yazısında, söz konusu uygulamanın 1 Ocak 2020 'den itibaren yürürlüğe girmesi yönünde planlamalar yapıldığını aktardı. Bugün yayımlanan haberde , bu tarih üzerindeki kararın, devam eden 'bedelli askerlik uygulaması nedeniyle alındığı bildirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı, son çalışmalarını yaptığı sistemle ilgili çalışmalarını yoğun bir mesaiyle hazırladı ve bu hafta TBMM 'ye sunacak.

60 MADDEDEN OLUŞACAK

60 madde olması beklenen yeni askerlik sistemi düzenlemesi TBM 'de görüşülecek ancak, sistem değişikliğine bağlı olarak diğer yasalarda yapılması gereken düzenlemelerin de birlikte ele alınması gerektiğinden, bu değişikliklerin de eş zamanlı görüşülmek üzere TBMM 'ye sunulması için çalışmalar devam ediyor.

Askerlik sistemine bağlı olarak gerek kadro, gerek ödemeler, gerekse yeni yapılanmanın diğer kanunlardaki uzantılarını içerecek düzenlemelerin de 40 madde olacağı belirtiliyor. Bakanlık, tüm bu kanuni değişikliklerin birbirine paralel olarak görüşülerek yasalaşması gerektiği üzerinde duruyor. Kanunların zamanlama olarak birbirinden ayrılması durumunda yeni sisteme geçilmesine yönelik ana düzenlemenin kabulünün pek bir anlam taşımayacağı vurgulanıyor.

YÜRÜRLÜK TARİHİ

Yeni sisteme ilişkin detaylar büyük oranda netleştirilirken, birkaç kritik noktanın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararına bırakıldığı ifade ediliyor. Yeni sistemle ilgili en kritik maddelerden birisini ise diğer yasalarda pek önem taşımayan 'yürürlük maddesi'nin oluşturduğu belirtiliyor. Yeni sistemin uygulanmaya başlanacağı tarihi belirlemesi açısından kritik önem taşıyan yürürlük tarihinin 1 Ocak 2020 olarak belirlenmesi üzerinde durulduğu, ancak devam eden bedelli askerlik uygulaması nedeniyle ileri bir tarihin de öngörülebileceği belirtiliyor.

ERDOĞAN SEÇİMDEN ÖNCE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yeni askerlik sisteminin 23 Haziran günü yapılacak seçimlerden önce yürürlüğe gireceğini söyledi. 

Bu açıklamanın ardından Star 'da yayımlanan habere anlam veremedik. Yeni askerlik sisteminin yürürlük tarihi için net bilgi, söz konusu tasarının TBMM 'de görüşülmesi ile birlikte belli olacak.

YENİ ASKERLİK BEKLEYENLER BU ADRESTE

Yeni askerlik sistemi bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ TBMM 'YE GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN