Yeni Askerlik Yasası Yürürlük Tarihi İle İlgili Son Dakika Açıklaması

Tek tip askerlik ile ilgili son dakika açıklaması. CHP Milletvekili Haydar Akar yaptığı paylaşımda yeni askerlik sisteminin bu hafta da yetişmeyecek gibi durduğunu söyledi.

Yeni Askerlik Yasası Yürürlük Tarihi İle İlgili Son Dakika Açıklaması

Yeni askerlik sistemi bu hafta da çıkmayabilir.

Yeni askerlik tartışmaları TBMM 'de başladı. Salı günü Genel Kurula sunulan ve tartışmalarına önceki gün başlanan yeni askerlik sistemi , eğer yürürlüğe girerse, şu anda silahaltındaki askerlerin yarısı terhis olacak.

Askerliğin 6 aya düşürülmesini ön gören yasa teklifi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün toplamda 419 bin olan Türk Silahlı Kuvvetleri mevcudunun 200 bine yakını, yani yaklaşık yarısı subay, astsubay, yedek subay, uzman, sözleşmeli er, erbaş kadrolarındaki muvazzaf personelden oluşmaktadır. Kritik görevlerde, özellikle terörle mücadelede vazife üstlenen tüm birliklerimiz, muvazzaf askerlerden teşekkül etmektedir. Yükümlüler daha çok kıta görevlerinde, geri hizmetlerde değerlendiriliyor. Yeni askerlik kanunuyla yükümlülerin yarıya yakını hemen terhis olacak. Kalanları görevlerine devam edecektir." 

MHP ERKEN TERHİS İÇİN KAYGILI

Edinilen son dakika bilgilerine göre MHP ise , terhislerle ilgili olarak kaygılı. Yeni kanunla mevcut yükümlü sayısının terhislerle birlikte yarı yarıya düşecek olduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, özellikle komando birlikleri ile sınır birliklerinde zafiyet oluşabileceğini söyledi. 

Vahapoğlu bununla ilgili bir tedbir alınması gerektiğini söyledi. 

VATANİ GÖREVİN PARAYA ENDEKSLENMESİ

MHP 'nin tek tip askerlikle ilgili  bir diğer eleştirisi de "vatan görevinin paraya endekslenmesi"

ÖYLE GÖRÜNÜYOR Kİ BU HAFTA DA BİTMEYECEK

CHP Milletvekili Haydar Akar, az önce Twitter 'dan yaptığı paylaşımında , yeni askerlik sistemi görüşmelerinin yoğun geçtiğini, aslında geçtiğimiz hafta bitmesi gerektiğini söyledi. Akar, bu gidişle yasanın bu hafta da bitemeyeceğini söyledi.

Paylaşımda Haydar Akar şu ifadeleri kullandı:

"Aslında geçen hafta bitmesi gereken kanun öyle görülüyor ki bu haftada bitmeyecek gibi"

ASKERLİK BEKLEYENLER BU SAYFADA

Tek tip askerlik bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLA

YENİ ASKERLİK KANUNU İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN