Türkiye Taş Kömürü (TTK) 1500 İşçi Alımı İçin Son Dakika Açıklaması

TTK 1500 işçi alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar yaptığı son dakika açıklamasında işçi alımına değindi ve son bilgileri verdi.

Türkiye Taş Kömürü (TTK) 1500 İşçi Alımı İçin Son Dakika Açıklaması

TTK 1500 işçi alımında son dakika gelişmesi.

Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yapılan açıklamada 1500 işçi alımı yapılacağı bildirilmişti. 2018 yılı sona ermeden ilan yayımlanacak denmişti ancak, 2018 'in son günlerine girilirken ilan hala gelmedi. Bu da TTK 1500 işçi alımını bekleyen adayları tedirgin etti. İlan unutuldu mu? İlan yerel seçimlerden sonraya mı kaldı? sorularını sormaya başlayan adaylar için son dakika açıklaması geldi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, yaptığı son dakika açıklamasında, TTK ’ya 1500 işçi alımı süreci ile ilgili Ankara’ya yeterince baskı yapmadığı yönündeki eleştirileri değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

“Polat Türkmen ve Ahmet Çolakoğlu ile bu işi sıkı takip ediyoruz. TTK Genel Müdürümüzle birlikte Salı günü Ankara idik. Her şey tamam, Hazine ve Maliye Bakanlığından bir yazı bekliyoruz. O yazı da bugün yarın gelir.”

YEREL SEÇİME Mİ SARKACAK?

İşçi alımının yerel seçimler öncesine saklandığını ve ilanın bu zamanda yayımlanacağı iddialarına da değinen Uçar, bu iddiaları kabul etmedi ve ilk seferde 1000 işçi alımı yapılacağı, daha sonar da buna ek olarak 500 alım yapılacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“İşçi alımının yerel seçimlerle ilgisi yok. 1000+500 işçi alınacak biliyorsunuz. İlk etapta 1000 işçiyi o zamana kadar alacağız. İşçi alımı yerel seçimlere kalmayacak. Kamuoyunun bilgisi olsun”

İLAN SAYFASI

En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak işçi alımında ilan Kamubulteni.com 'da olacak. İlan geldiği anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kaynak: PusulaGazetesi