Türkçe Ezan Kavgası Büyüyor: CHP'li Vekilden Çok Sert Kılıçdaroğlu Açıklaması

Son dakika haberi: CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu 'na sert sözlerle yüklendi.

Türkçe Ezan Kavgası Büyüyor: CHP'li Vekilden Çok Sert Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP'de Türkçe ezan tartışması büyüyor.

Bir TV programnda Erzan Türkçe Okunmalı diyen vetepki çeken, daha sonra  parti disiplinine sevk edilen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, bir basın  toplantısı düzenledi. Öztürk yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu 'na sert sözlerle yüklendi ve "Bütün seçimleri kaybedip hala koltuğunu terk etmeyen anlayış, CHP politikası olamaz. Sana olan umudumu kesmiş bitirmişim ben. Partiden gitmemi istiyorsun çünkü beni rakip olarak görüyorsun. Tarih seni yargılayacak." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, yaptığı açıklamayı şu şekilde sürdürdü:

"Bu disiplin soruşturması yanlıştır, hukuksuzdur kınıyorum. Bu CHP'de farklı bir yerde olduğumuzun göstergesidir. Eğer kendi partisinde kendi milletvekillerine karşı sansür uyguluyorlarsa bu CHP'nin politikası olamaz. Koca CHP'de sanki Cumhurbaşkanı adayı yokmuş gibi dışarıdan devşirme adaylar için kulisler yapanlar CHP'nin politikalarını ihlal etmişlerdir."

UMUDUMU KESTİM

Kılıçdaroğlu 'na sert sözlerle yüklenen Yılmaz, "Siz birisine diktatör diyorsanız siz kendi partinizin içerisinde onun bir karbon kopyası olursanız bu CHP'nin politikasına aykırıdır. Bütün seçimleri kaybedip hala koltuğunu terk etmeyen anlayış CHP politikası olamaz. Sana olan umudumu kesmiş bitirmişim ben." ifadelerini kullandı.

BENİ RAKİP GÖRÜYORSUN

Yılmaz açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Hesabın benim önümü kesmek beni şeytanlaştırmak sen neyi savunuyorsun? Sen istiyorsun ki Öztürk Yılmaz partiden defolup gitsin istiyorsun çünkü sen beni rakip olarak görüyorsun. AKP ile iş tutuyorsun yanlış yoldasın. Partiyi zorlama hala yerel seçimlerde de yanlış yoldasın. Arkamda duramadın trollere teslim ettin. İstiyorsun ki çekip gideyim. Sen yönetemiyorsun ben de bir hazırlık içindeyim biliyorsun. Genel başkanlık olarak bir hazırlığımın olduğunu biliyorsun. Sen beni rakip olarak görüyorsun.

Parti içindeki yükselişimden rahatsızsın. Tarih seni yargılayacak. Siz aşağılık bir işe imza attınız. İstifa etmiyorum ne yapıyorsan yap. Sıkıyorsa at beni buradan rezil ol kepaze ol.'

Kamubulteni.com  | Ankara