TTK Personel Alımında Sayı Arttı

Türkiye Taş Kömürü personel alımında sayı arttı. TTK 1500 işçi alımına ek olarak yeni personel alımı yapılacak.

TTK Personel Alımında Sayı Arttı

TTK işçi alımında sayı arttı.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu 'na 1500 işçi alımı için açıklama geçtiğimiz haftalarda geldi. Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda TTK'ya 1500 işçi alımı için kadro ihdası yapıldı. Kadro ihdasının yapılmasının ardından on binlerce aday, işçi alımının ne zaman  yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu süreci takipçilerimizle anbean paylaştık. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre TTK işçi alımına ek olarak yeni bir alım daha yapılacağı bildirildi. 

GENEL MÜDÜR 'DEN AÇIKLAMA

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 1500 işçi alımından sonra da 50 maden mühendisi alımı için ilana çıkacaklarını söyledi. Eroğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bizim için kuruma 1500 işçi alınması gelecek için bir umuttur. Kısa zamanda 1500 işçinin sistemimize girdiği anda, kurumda emeklilikten kaynaklanan açıklarımız var. Bir an önce bu açığı tamamlayalım diye bir yol haritamız var. 1500 işçi sisteme girdikten sonra, başarabilirsek biz yine 2 gün üst üste çalışanlarımızın hafta tatilini korumak üzere, 5 iş günü nü geçmemek üzere 250 iş gününü çalışmayı 353 güne çıkarmayı düşünüyoruz. Bu şekilde 50-60 tane maden mühendisi açığımız olacak. 2019’da hükümet ile görüşerek 50 tane maden mühendisini istihdam etmeyi planlıyoruz.”

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

TTK işçi alımı için ilan tarihi henüz netleşmedi. Ancak kuralar Ocak ayında yapılacak. Bu nedenle ilanın bu hafta ya da Ocak ayının ilk haftasında yayımlanması gerekiyor. 

 Eroğlu, alım hakkında süreci hakkında şu açıklamayı geçtiğimiz gün yapmıştı

“Resmi Gazete’de yayınlandı. Bize Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yazı gelecek. Bu yazıda belli hususları koyacak. Bir: O yazı bize geldikten sonra sırasıyla TTK Yönetim Kurulu’ndan çıkaracağız. Bir gündem sıralaması var. Bunu tekrar Resmi Gazete’de ilan edeceğiz. Bugün ayın 14’ü nereden bakarsanız bakın her şey sıkıştırılmış olduğunu düşünürsek kura çekimi Ocak ayının yarısından başlayıp Şubat ayının 1’ini bulur. Hazineden bugün yazı gelirse bir 45 günlük takvim var. Bu zorunlu takvim, biz buna müdahale edemiyoruz.”

İlan yayımlandığı anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN