TTK KPSS'siz 1500 İşçi Alımı Açıklaması

Türkiye Taş Kömürü bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından KPSS şartı olmadan işçi alımında yeni açıklama geldi. Adeta yılan hikayesine dönen alım süreci hakkında yeni açıklama AK Parti'den geldi.

TTK KPSS'siz 1500 İşçi Alımı Açıklaması

Türkiye Taş Kömürü bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından 1500 işçi alımı yapılacağı açıklaması geçtiğimiz aylarda gelmişti.

Açıklamanın yapılmasının ardından aylar geçti ama hala ilan yayımlanmadı. 1500 işçi alımı ilanının yayımlanmaması adayları tedirgin etmeye başladı. Bu konuda açıklamalar geldi ama tatmin edici bir açıklama şimdiye kadar gelmedi. Zonguldak İŞKUR Müdürü, Aralık ayının ilk günlerinde yaptığı açıklamada ilanın Ocak ayı başında yayımlanacağı ve başvuruların alınacağını, Ocak ortasında ise kuraların çekileceğini söylemişti. 

Ancak Ocak ayı geldi ama hala ilan yayımlanmadı. Bu konuda bir son dakika açıklaması geldi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, işçi alımı ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, “TTK’ya 1500 işçi sözünü Sayın Cumhurbaşkanımız verdi. Yasal süreçlerin tamamlanması için yazıların yazılması, yasa düzenlemelerinin yapılması, ilana çıkması gerekiyordu. Bu alım yapılacak. Önümüzdeki günlerde İŞ Kur’un da çalışmasıyla başvurular yapılacak. Bunu speküle etmenin bir anlamı yoktur. Cumhurbaşkanımız bir söz verdi ve bu söz yerine getirilecektir” ifadelerini kullandı.

İLK ETAPTA 1000 KİŞİ ALINACAK

TTK bünyesine yapılacak alımda ilk etapta 1000 kişi alınacağını söyleyen AK Partili Uçar, “1000+500 olarak belirtilmişti. İkisini birlikte yapmaya kalkarsak uzar ve vatandaşın beklentisi artar. Biz hemen 1000 işçiyi alalım ve yine 2019 yılı içerisinde geri kalan 500 işçiyi alalım diye düşünüyoruz” dedi.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN