Tek Tip Askerlikte O Vatandaşlar Bedelli Askerlik Yapamayacak

Yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika bilgisi daha geldi. Edinilen bilgilere göre yeni askerlik sistemi yürürlüğe girince bazı adaylar bedelliden faydalanamayacak.

Tek Tip Askerlikte O Vatandaşlar Bedelli Askerlik Yapamayacak

Yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Milliyet Gazetesi 'nden Şebnem Hoşgör bugn kaleme aldığı yazısında önemli bir bilgiye yer verdi. Hoşgör yazdığı yazısında , yeni sistemle birlikte kalıcı bedelli sisteminin geleceğini yazarken bazı adayların bedelli askerlikten faydalanamayacağını dile getirdi.

Edinilen son dakika bilgilerine göre sürekli hale gelecek bedelli askerlik uygulamasından bakaya kalanlar ve asker kaçakları faydalanamayacak.  Yükümlüler “erteleme süreleri” içinde bedelli hakkını kullanabilecek.

ERDOĞAN 'IN ONAYI SONRASI TBMM 'YE SEVK EDİLDİ

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir araya geldi. Bu görüşmede Akar, Erdoğan 'a yeni askerlik sistemi hakkına sunum yaptı. Sunum sonrası söz konusu tasarının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ’ın onayından geçmesinin ardından bu hafta meclise geleceği belirtildi.

BAYRAMDAN ÖNCE

TBMM Milli Savunma komisyon üyesi İsmail Kaya geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada yeni askerlik tasarısının bu hafta TBMM 'ye geleceğini ve gene kurulda sıraya alınacağını belirtti. TBMM 'de görüşülmesi ve onaylanmasının ardından söz konusu karar Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürülüğe girecek. 

Son Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Milli Savunma Bakanlığı ’nın yaptığı sunumun ardından, askerlik süresini 6 aya indirecek ve bedelli askerliği sürekli hale getirecek yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ötey andan Bakanlık yetkililerinin dün de muhalefet gruplarıyla temasa geçerek, bilgilendirme yaptıkları öğrenildi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ BEKLEYENLERLE İLGİLİ BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLA

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA