Tek Tip Askerlikte Bir Madde Daha Değişti: Askerlikten Muaf İçin 3'lü Mekanizma

Tek Tip askerlikle ilgili son dakika haberi: Edinilen son dakika bilgilerine göre bir madde daha değişti ve askerlikten muaf tutulmada 3 'lü mekanizmaya geçildi.

Tek Tip Askerlikte Bir Madde Daha Değişti: Askerlikten Muaf İçin 3'lü Mekanizma

Askerlik sisteminde askerlikten muaf maddesi değişti ve muaf için 3 aşamaya geldi. 

Önceki gün TBMM Genel Kurulu 'nda yeni askerlik sistemi görüşmelerine devam edildi. Daha önce bayramdan önce yasalaşacağı ve askerlerin bayramdan önce terhis olacağı açıklamaları gelmişti. Ancak kanun teklifi geciktikçe gecikiyor. 

Önceki gün 65 maddeden oluşan askeralma kanununun 60 'ıncı maddesi de kabul edildi ve söz konusu kanunun 2 bölümü tamamlanmış oldu. 

İKTİDAR VE MUHALEFETİN ORTAK ÖNERİSİ İLE DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı 'nın onayı ile direk askerden muaf tutulması maddesi muhalefetin tepkisine neden olmuştu. Cumhurbaşkanı'na bazı kişilerin askerlikten  muaf tutma yetkisi veren 45 ’inci maddede değişiklik yapıldı ve 3 'lü mekanizmaya geçildi. 

Söz konusu düzenleme, “Milli Güvenlik Kurulu’nun gerekli gördüğü sahalarda, Milli Savunma Bakanlığı’nın teklifi üzerine Cumhurbaşkanı'nca özel olarak görevlendirilen ve Cumhurbaşkanı'nca belirlenen şartlara uyanların askerlik hizmetinden muaf tutulması amaçlanmıştır” şeklinde değiştirildi. Böylece, askerden muafiyet üçlü mekanizmaya bağlanmış oldu.

Tek tip askerlik bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLA

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA