TBMM'nin İlk Günü EYT-Af ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması Gelmişti-İşte Son Durum

TBMM Genel Kurulu 'nun toplandığı ilk günde mahkumlara af, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek gösterge açıklaması geldi. İşte açıklama ve son bilgiler.

TBMM'nin İlk Günü EYT-Af ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması Gelmişti-İşte Son Durum

TBMM Genel Kurulu 'nda mahkumlara af, EYT ve ek gösterge açıklaması geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal , önceki gün TBMM Genel Kurulu 'nda bir açıklamada bulundu ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşların mağduriyeti ile ek gösterge meselelerine değindi. 

VATANDAŞIN ÖNCELİĞİ NE?

Tanal , Genel Kurul 'da yaptığı konuşmada Meclis gündemine değindi ve vatandaşın gündeminin ne olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 30 Nisan ve bugün de iki aydan sonra Meclisin ilk açıldığı gün. İki aydan sonra Meclisin ilk açıldığı gün olan bugün vatandaşın gözü kulağı, her şeyi şu anda Mecliste; Mecliste acaba neler oluyor?

Vatandaşın önceliği nedir? Burada vatandaşın önceliği, Meclisin uluslararası sözleşmeleri onaylaması, tasdik etmesi mi yoksa vatandaşın önceliği, polislerin, öğretmenlerin 3600 ek göstergesi, infaz koruma memurlarının çalışma şartları, emniyet mensuplarının çalışma şartları, imamların 3600 ek göstergesi, hemşirelerin yine 3600 ek göstergesi, emeklilikte yaşa takılanların sorunları, asgari ücretlilerin sorunları, ülkede yaşanan terör sorunu, ülkede yaşanan hukuki güvenlik sorunu, ülkede adaletsizlik sorunu, ülkede yaşanan fabrikaların, iş yerlerinin kapanarak istihdamın, üretimin olmaması sorunu mu? Ülkede liyakatsizlik sorunu var; ülkede ekonomi, geçim sıkıntısı var; kutuplaşma sıkıntısı var; cinsel tacizden dolayı mağdur olan insanlarımız var; çocuk istismarları var. Yabancılar ülkeye gayet rahat, cirit atarcasına girip iş buluyorlar, çalışıyorlar, para kazanıyorlar ve suç işliyorlar. İsraf sorunu var, savurganlık sorunu var. Âdeta okulların çevresinde uyuşturucu satıcıları cirit atıyor, öğrencilerimiz, velilerimiz bu konuda gerçekten perişan durumda. Cumhurbaşkanı diyor ki: “Ülkede biz kenevirin ekilmesine izin verelim.” Peki kardeşim, keneviri ekeceksiniz de bu uyuşturucuyla mücadeleyi niye yapmıyorsunuz? Bunun denetimi nerede olacak?"

AF BEKLEYEN İNSANLAR VAR

Ülkedeki ekonomik sıkıntılara da değinen Tanal , "Enflasyon gelmiş yüzde 20’ye dayanmış, üretim yok durumda, sanayi yok durumda, vatandaşın yüksek borçları var, dolar sürekli yükseliyor, bununla ilgili Meclisin… Mesela hayvanseverler, insanların hayvanları hunharca öldürmesiyle ilgili kanunlar bekliyor. Kıdem tazminatıyla ilgili vatandaşlarımızın sorunları var, bununla ilgili beklentileri var. Ekonomik kriz var, iflaslar var, sürekli kapanan iş yerleri var, intihar eden insanlar var, cezaevinde af bekleyen insanlar var. Şimdi, ülkenin tüm bu sorunları burada dururken biz uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını tartışıyoruz." dedi.

TBMM NE ZAMAN TOPLANACAK?

Geçtiğimiz hafta sadece TBMM 1 gün toplandı. Bunun ardındna TBMM 7 Mayıs 2019 Salı günü tekrar toplanacak. 

Af-EYT ve Ek gösterge bekleyen diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA

AF-EYT-EK GÖSTERGE HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN