Taşeronda Asgari Ücret Detayı Belli Oldu

Asgari ücret tutarının belli olmasının ardından en çok merak edilen konu, taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarına yapılacak zam oranı oldu. Detaylar belli oldu.

Taşeronda Asgari Ücret Detayı Belli Oldu

Kadroya geçen taşeron işçiler , bugün açıklanan asgari ücret sonrası maaş zamlarını araştırmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl imzalanan toplu sözleşme hükümlerine göre 2020 yılına kadar her 5 ayda bir maaşlarına yüzde 4 oranında zam alacak işçiler, asgari ücrete yüzde 26 zam yapılmasının ardından bu zam oranının kendi maaşlarına da etki edip etmeyeceğini merak etti. 

HAK İŞ'TEN AÇIKLAMA

Hak İş 'ten konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli arkadaşlar, yeni asgari ücretin açıklanmasıyla beraber akıllarınızda soru haline gelen açıklanan ücretin bize yansıyıp yansımaması ile ilgili kısa bir bilgi vermek ihtiyacı duyduk.

Malumunuz şu an bizler bakanlığın yayınlamış olduğu toplu iş sözleşmesine bağlı olarak çalışıyoruz. Sözleşmede de verilmiş olan zam artışları var. Yeni asgari ücretin bize yansıyıp yansımayacağını da bakanlıktan önümüzdeki günlerde gelecek olan görüş yazısı belirleyecek. Sizlerden ricamız şu an için söylenen ortada gezen haberlere yorumlara takılmayın. Ayrıca şartların daha iyi olduğu bizleri daha mutlu edecek yeni bir sözleşme içinde çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Sizler her zaman her şekilde en iyisini hak ediyorsunuz ve inşaallah en iyisi yine olacak."

SÖZLEŞMEDEKİ HÜKÜM

Söz konusu toplu sözleşmede asgari ücret detayına da yer verilmişti. Söz konusu maddede yasal asgari ücretin aynı ortamda işçilerin maaşlarına da yansıtılacağına yer verildi. O Madde şu şekilde;

ÖNEMLİ AÇIKLAMA: ASGARİ ÜCRET ETKİ EDECEK

​​​​​​​

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN