Suriye Şehidimizin Adı Açıklandı-İşte İdlip'te Son Durum

Son dakika haberi: Suriye 'den önceki gün kahreden açıklama gelmişti. MSB'den olayla ilgili son dakika açıklaması geldi. Esad güçlerinin hain saldırısına sert şekilde cevap verilirken , şehit olan askerimizin adı açıklandı.

Suriye Şehidimizin Adı Açıklandı-İşte İdlip'te Son Durum

MSB 'den çok sert Suriye açıklaması geldi.

Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sayfasında bir açıklama yayımlandı. Yapılan açıklamada önceki akşam Suriye 'de gözlem noktasına Esad güçleri tarafından düzenlenen hain saldırı ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

"Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde kontrol ettiği bölgeden, 10 numaralı Gözlem Noktamıza bugün kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışları ile saldırılar gerçekleştirilmiştir. 

Yapılan saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.
Yaralılarımızın tahliye işlemi tamamlanmış ve tedavilerine başlanmıştır. 

Saldırıyla ilgili olarak Rusya’nın Ankara Ataşesi, Genelkurmay Başkanlığına çağırılarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş; saldırıların en ağır şekilde cezalandırılacağı iletilmiştir. 

Durum yakından takip edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet,  kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

PENÇE HAREKATINDA 112 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019’dan itibaren başarıyla devam eden Pençe Harekâtında, 2 terörist daha düzenlenen hava harekâtı ile etkisiz hale getirildi.

Böylece Pençe Harekâtında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 60’a ulaştı. Diğer yandan Pençe Harekâtı ile koordineli olarak terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki mevzileri de vurulmaya devam ediliyor. Kandil, Avaşin, Basyan ve Metina gibi bölgelere gerçekleştirilen hava harekâtlarında toplam 52 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Pençe Harekâtı ile birlikte Irak’ın kuzeyinde toplam etkisiz hâle getirilen toplam terörist sayısı 112 oldu. Pençe Harekâtı ile komandolarımız örgütün kullandığı sığınak, barınak, mağara, yaşam malzemeleri, mayın ve el yapımı patlayıcıları tespit ederek imha etmeye devam ediyor.