Son Dakika: Mahkumlara Af İçin AK Parti ve MHP'nin Teklifleri Açıklandı

Mahkumlara af ile ilgili son dakika haberi geldi. Yapılan açıklamada AK Parti 'nin ve MHP 'nin af için hangi teklifleri sunduğu , kaç yıl indirim beklendiği belirtildi. .

Son Dakika: Mahkumlara Af İçin AK Parti ve MHP'nin Teklifleri Açıklandı

Mahkumlara af ile ilgili Alaattin Çakıcı detayı.

Mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi düzenlemesi 1. Yargı paketinde yer almadı. Daha önce Temmuz ayında TBMM 'ye geleceği bildirilen , ancak TBMM 'nin yaz tatiline girmesi sonrası yeni yasama yılına kalan af meselesinin, 2. Yargı paketinde yer alacağı bildiriliyor. 

EKİM AYINDA MECLİSE SUNULMASI İÇİN..

Edinilen son dakika bilgilerine göre , 1. Yargı paketinin meclisten hızlı geçmesi için çalışmaların başladığı , 2. Yargı Paketinin de Ekim ayı içerisinde sunulması için yoğun çalışmaların yürütüldüğü bildirildi. 

AK Parti kurmayları, MHP' li kurmaylar ve hukukçular bir araya geldi. Düzenlenen toplantılarda infaz düzenlemesi konusunda  son değerlendirmeler yapılıyor.

AK PARTİ VE MHP HANGİ SUÇLAR İÇİN İNDİRİM İSTİYOR?

Söz konusu infaz düzenlemesinde, AK Parti kurmayları terör, cinsel suçlar, kadına yönelik suçlar hariç şartlı salıverilme tarihini, mahkum olunan sürenin yarısını iyi halli olarak infaz edilen kişilere erken tahliye düzenlemesini istiyor.

MHP' nin yine terör başta olmak üzere bazı suçlar hariç tüm tutuklu ve hükümlülülerin 5 yıl erken tahliye olmasına yönelik düzenleme de değerlendiriliyor.

MHP  tarafından düzenlenen indirim düzenlemesinde Alaattin Çakıcı 'nın tahliye edilmesi yönünde bir adım olup olmadığı merakla araştırılıyor. Edinilen bilgilere göre söz konusu durumun tartışıldığı , Çakıcı'nın çok sayıda suç nedeniyle hakkında mahkumiyet kararı bulunduğu, şimdilik tahliye imkanı olmadığı ancak yasanın yürürlüğe girmesi sonrasında ileride tahliye olabileceği değerlendirmesinde bulunanlar da oldu.

Af bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

AF HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA