Son Dakika: KHK'lı Doktorlar İle İlgili Tepki Çeken O Madde Değişti

Son dakika haberi: Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne gelen sağlık yasasının tepki çeken maddesinde bazı değişiklikler yapıldı.

Son Dakika: KHK'lı Doktorlar İle İlgili Tepki Çeken O Madde Değişti

KHK ile kamudan ihraç edilen doktorların özelde de çalışmasını yasaklayan kanunda değişikliğe gidildi.

Sağlık çalışanlarına şiddetin önüne geçmesi iddiasıyla meclise getirilen ve KHK'lı doktorların hem kamuda hem de özelde çalışmasını engelleyen 5. maddede değişikliğe gidildi.

AK Parti grubu tarafından hazırlanan ve TBMM'ye getirilen, sağlıkta şiddeti önleyeceği iddiasıyla Meclis'e sunulan torba yasa teklifinin çok tepki çeken, KHK 'lı doktorların hem kamu hem de özel hastanelerde çalışmasını engelleyen 5. Madde 'de bazı düzenlemelere gidildi.

TBMM' de yapılan yeni düzenlemeye göre, OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile hakkında işlem yapılan doktorlar, SGK 'lı hastanelerde çalışabilecek, yeni mezun olan ve güvenlik soruşturmasına tabii tutulmayan doktorlar 450 gün bekleyecek ya da uzmanlar 125 bin, pratisyenler 75 bin lira tazminat ödeyerek özel hastanede çalışabilecek.

Söz konusu madde değişikliği hakkındaki gelişmeyi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile duyurdu. Gergerlioğlu, "Geri adım attılar. KHK'lı doktorlar SGK'lı hastanelerde çalışabilecek" ifadelerini kullandı.

CHP 'li Ali Şeker, 5. Madde'de yapılan düzenleme ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"KHK'lı hekimler SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek, raporları da geçerli olacak. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler 450 gün bekleyecek ya da pratisyen hekimler 75.000, uzman hekimler 120.000 TL tazminat ödeyerek özelde işe başlayabilecek."

Kamubulteni.com  | Ankara