Son Dakika Harekat Başlıyor: Türkiye Fırat'ın Doğusuna Girecek

Son dakika haberi: Yabancı ajansların son dakika olarak geçtiği haberine göre askerlerimiz Suriye 'ye yakın zamanda girecek.

Son Dakika Harekat Başlıyor: Türkiye Fırat'ın Doğusuna Girecek

SON DAKİKA: TÜRKİYE SURİYE'YE GİRECEK.

Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin doğusunda terör örgütü YPG'nin devletleşme çalışmarına engel olmak ve Türkiye'deki Suriyelilere güvenli bölge oluşturmak için Türkiye'nin düzenleyeceği operasyon merakla bekleniyor.

TÜRK ASKERİ SURİYE 'YE GİRMEYE BAŞLADI

Türk askerinin sınıra intikali devam ederken; ABD merkezli Bloomberg "Türk askeri Suriye'nin kuzey doğusuna giriş yapmaya başladı" son dakikasını geçti.

BAKAN AKAR 'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlıkları ile Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katılmak üzere Hava Harp Okulu’na geldi.     

Hava Harp Okulu’na gelişinde MSÜ Rektörü Erhan Afyoncu ve diğer yetkililer tarafından karşılanan  Akar, askeri öğrenci tören mangasını selamladı.     

Bakan Akar Suriye 'ye düzenlenecek operasyonla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte. Bunları da komutan arkadaşlarımızla birlikte yakinen takip etmekteyiz. Ancak bugünkü yaptığımız faaliyet de önemli bir faaliyet. Mazisi şan ve şerefle dolu kartal yuvası Harp Okulu'nun 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış töreni var. Harbiyelilerle birlikte olacağız, onlarla yemek yiyeceğiz, sohbet edeceğiz, bu önemli günü birlikte kutlayacağız."