Son Dakika Haberi: Barış Pınarı Harekatı'nda Askerlerimize Taciz Ateşi Açıldı

Son dakika haberi: Barış Pınarı Harekatı 'na 120 saat ara verilmesi ve YPG 'nin çekilmeye başlanması sonrası askerlerize 14 taciz ateşi açıldı.

Son Dakika Haberi: Barış Pınarı Harekatı'nda Askerlerimize Taciz Ateşi Açıldı

Son dakika haberi: Barış Pınarı Harekatı 'nda askerlerimize taciz ateşi.

17 Ekim 2019 akşamı Türkiye ile ABD anlaştı ve bölücü örgüt PKK 'nın Suriye uzantısı PYD'nin çekilmesine karar verildi. PYD 120 saat içinde çekilecek ve güvenli bölge oluşturulacak.

Bu karar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı. Önceki gün konuşan Erdoğan PYD 'nin çekilmeye başladığını söyledi. 

TACİZ ATEŞİ AÇILDI

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu bir son dakika açıklaması yaptı. Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Haskoloğlu , çekilme kararının alınmasının ardından askerlerimize toplamda 14 taciz ateşi açıldığını aktardı.

Twitter 'dan yaptığı açıklamada Haskoloğlu şu ifadeleri kullandı:

"ABD - Türkiye arasındaki Suriye anlaşması sonrasında son 36 saatte YPG/SDG, Türkiye’ye karşı 14 taciz atışı gerçekleştirdi. - 12 Rasulayn - 1 Tel Abyad, - 1 Tel Tamr"

PKK: TÜRKİYE ÇEKİLİRSE ÇEKİLİRİZ

Öte yandan Haskoloğlu, diğer açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı:

"PKK terör örgütü, Suriye’nin Kuzeyinden çekilmelerinin ancak Türkiye’nin sınırlarına geri dönmesiyle olabileceğini ve “tek seçeneğin” bu olduğunu açıkladı. ABD-Türkiye arasındaki anlaşmaya PKK/SDG’nin uymayabilecekleri belirtiliyor."