Son Dakika: FETÖ'nün Kullandığı Yeni Telefon Uygulaması Ortaya Çıktı

Son dakika haberi: Terör örgütü FETÖ'nün yeni bir haberleşme programı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çıkarılan programda örgütün kripto elemanlarının bu program üzerinden evlenecekleri diğer örgüt üyesi kadınla konuştukları ortaya çıktı.

Son Dakika: FETÖ'nün Kullandığı Yeni Telefon Uygulaması Ortaya Çıktı

Silahlı terör örgütü FETÖ'nün yeni bir haberleşme programı daha ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz sonrası başlatılan FETÖ soruşturması kapsamnda, örgütün TSK içerisindeki katalog evliliğinde kripto bir program kullandığı öğrenildi. Askeriye içerisindeki kripto elemanlarının örgüt içi evlilik öncesinde katalogdan görüştüğü kişilerle 'tictoc' programını kullanarak birbiri ile haberleştikleri ortaya çıktı.

FETÖ 'nün hem 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi hem de 15 Temmuz sonrasında örgütsel haberleşme sağlamak için kullandığı kripto haberleşme programları ortaya çıkmaya devam ediyor. Bugüne kadar ortaya çıkarılan haberleşme programları şu şekilde; ByLock, Eagle, Tango, Kakao Talk ve Falcon.

MESAJLAR DEŞİFRE EDİLİYOR

EGM Siber Suçlarla Mücadele Dairesi bünyesinde kurulan özel bir ekip, terör örgütü FETÖ 'nün kripto haberleşme programlarını hangi örgüt mensuplarının kullandığı tek tek tespit ederken, diğer yandan da örgütsel yazışmaları da çözmeye devam ediyor. Özellikle ByLock 'tan bugüne kadar 2 milyona yakın mesaj, uzun incelemeler sonucu ortaya çıkarıldı. Çıkarılan söz konusu mesajlar Ankara Başsavcılığına iletildi.

TİCTOC PROGRAMI İLE GÖRÜŞTÜK İTİRAFI GELDİ

FETÖ ile mücadele kapsamında TSK içerisindeki katalog evliliğinde kripto bir program kullanıldığı itirafı geldi. TSK içerisindeki kripto elemanlarının örgüt içi evlilik öncesinde katalogdan görüştüğü kişilerle tictoc adlı bir program üzerinden haberleştikleri belirlendi. Soruşturma kapsamında itirafçı olan Jandarma Genel Komutanlığında üsteğmen olarak görev yapmakta iken FETÖ'den gözaltına alınan Sebahattin Ç, kendisinden sorumlu mahrem imamın tanıştırdığı diğer örgüt elemanı kadınla haberleşmesi için yeni bir hat alması ve onuna bu hat üzerinden haberleşmesini istediğini söyledi. 

Sebahattin Ç, "Bu hatla ikimizin de internete bağlanıp tictoc isimli programı yükledi. Bize buradan iletişim kurmamızı söyledi. Görüştüğüm bayan şahsın bu programdaki ID numarasını vererek eşleştirme yaptık. Bayanla bu program üzerinden görüştük" itirafında bulundu.

PROGRAM ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Güvenlik birimleri, örgütün kullandığı tespit edilen tictoc kripto programının çözülmesi için harekete geçti. Söz konusu programın çözülmesinin ardından hangi örgüt mensubunun kullandığı belirlenecek.

Kamubulteni.com  | Ankara