Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mahkumlara Af Açıklaması

Mahkumlara af için son dakika gelişmesi. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın uyuşturucu satıcıları ile ilgili talimat verdiği bildirildi. Erdoğan 'ın "Uyuşturucuya ilişkin suçlara kesinlikle indirim yapılmayacak. Bu konu kapanmıştır" dediği bildirildi. İşte o açıklama.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mahkumlara Af Açıklaması

Mahkumlara af için son dakika açıklaması.

Mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimini kapsamına alan Yargı Reformu için çalışmalarda sona gelindi. Uyuşturucu suçlarının infaz indirimi kapsamına alınıp alınmayacağı ise kamuoyu tarafından merak konusu haline gelmişti.

Uyuşturucu suçları nedeniyle cezaevlerinde olanlara  af gelip gelmeyeceği konusuyla ilgili AK Parti kurmayları,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a danıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konu ile ilgili net bir şekilde konuştu ve "Uyuşturucuya ilişkin suçlara kesinlikle indirim yapılmayacak. Bu konu kapanmıştır" dedi.

YARISI HAPİSTE

Mevcut sistemde cezanın üçte ikisi hapiste geçiriliyor. Ancak yeni düzenleme ile ceza alanlar , aldıkları cezanın yarısını hapiste geçirecek. 

Yargı reformu ile birlikte yapılacak değişiklikte cinsel suçlar, uyuşturucu ticareti, örgütlü suçlar, terör suçları ve mükerrer suç hariç olmak üzere mahkemelerce verilen ceza süresinin yarısı infaz edilecek.

DENETİMLİ SERBESTLİK DÜZENLEMESİ İLE KAPSAM GENİŞLETİLECEK

Düzenleme ile denetimli serbestlik kapsamı da arttırılacak. 

10 YIL CEZA ALAN...

Düzenleme ile 10 yıl hapis cezası alan bir kişi , 4 yıl cezaevinde kalacak ve kalan cezasında ise denetimli serbestlikten faydalanacak.

Terör ve devlete karşı işlenen suçlar bunun dışında bırakılacak.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, söz konusu düzenleme ile ilgili bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"O konuda biliyorsunuz, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın da açıklamaları var. Aralık ayından önce çıkacağını ümit ediyoruz. İç tüzük değişikliklerinin yapılmasını gerektiğini biz söyledik. Bütçe Genel Kurul'u zaten Aralık 15'e kadar gelmiş olur, pek çok kanun da çıkabilir. Ama bizim ilk önceliğimiz, Genel Kurul'da 2. yargı paketinin sunulmasını bekliyoruz."

Af bekleyenler bu adreste >> TIKLA KATIL

AF HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK  İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN