Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fırat'ın Doğusuna Operasyon Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay-Kızılhac Toplantısında konuştu. Konuşmasının başında bu sene 150. yıldönümünü kutlayan Türk Kızılayı ile 100. yılını kutlayan Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay'ı tebrik etti.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fırat'ın Doğusuna Operasyon Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İİT toplantısında gündeminde terörle mücadele vardı. Erdoğan, burada kısa fakat ses getirecek açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buradaki konuşmasında terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilecek harekat yer aldı. Cumhurbaşkanı, 'Fırat'ın doğusunu çok yakında huzura kavuşturacağız. Bölgedeki gelişmelerle ilgili gerek Amerika Birleşik Devletleri gerekse Rusya ile istişarelerde bulunacağız. Bunlar olumlu istişareler. Ülkemizdeki 4 milyon suriyelinin evlerine döneceği güvenli bölge oluşturuyoruz' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca DEAŞ'lıların bir kısmının YPG'liler tarafından Türkiye'de terör eylemi gerçekleştirilmek üzere eğitildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı DEAŞ ve YPG'nin çok kısa süre içerisinde temizleneceği sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede yaşanan insani krizlere ilk olarak Kızılay ve Kızılhac'ın koştuğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

  • Yemen'de İnsani kriz yaşanıyor. İslam Dünyası malesef bu krizlerle etkili mücadele edemedi.
  • Fırat'ın Doğusunu Çok Yakında Huzura Kavuşturacağız.
  • Bütün Mültecilere Yaklaşık 35 Milyar Dolar Aktardık.
  • Bugün dünyamızda yaşanan pek çok sorunun temelinde maddi imkan kıtlığı değil, merhamet ve empati eksikliği vardır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yakında huzur ve istikrar getirileceğini 4 milyon suriyelinin ülkelerine dönebilmesi için güvenli ortamın sağlanmasına çalışıldığını söyledi.

DETAYLAR GELİYOR...