Son Dakika: Binali Yıldırım'dan Oy Farkı Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhur ittifakının İstanbul adayı Binali Yıldırım, yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul 'da oy farkına değindi.

Son Dakika: Binali Yıldırım'dan Oy Farkı Açıklaması

Son dakika haberi: Binali Yıldırım 'dan oy farkı açıklaması.

Cumhur ittifakının İstanbul adayı Binali Yıldırım, yaptığı son dakika açıklamasında, itiraz sonrası sayılan oylara ve seçim yarışında son duruma değindi.

Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Karşılıklı itirazlar yapılıyor, süreç devam ediyor. Şu anda beklemekten başka yapacak faaliyet yok. Yüksek Seçim Kurulu süreci yönetecek. Daha sonra da kararlarını açıklayacak" dedi. Oy oranı farkıyla ilgili Yıldırım, "Her an değişiyor, sayım devam ettiği için değişkenlik gösteriyor. Ama aradaki farkın azaldığını görüyoruz"

Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı olarak girdiği 31 Mart Yerel Seçimlerini kazanarak Tunceli Belediye Başkanı olan ‘Komünist Başkan’ olarak tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu’na dün mazbatası ‘sebebi açıklanamayan güvenlik gerekçesi’ ile verilmemişti.

Bugün İl Seçim Kurulu’na giden Komünist Başkan Maçoğlu mazbatasını alarak Kayyum tarafından yönetilen Tunceli Belediyesine gitti. Kayyum yetkililerinin binada bulunmadığı devir işlemleri sırasında, Maçoğlu'na resmi evraklar teslim edildi. Verilen resmi evraklara göre, Kayyum, Tunceli Belediyesi'ni 68 Milyon TL borçla devretti. Belediyenin kasada ise 266 Bin TL bulunuyor.

Ovacık Belediyesi’nide büyük bir borçla devralan Maçoğlu bölge halkı ile birlikte belediyeye ait hazine arazilerine ektikleri organik nohut ve fasulyeleri satarak hem belediyenin borçlarını ödemiş hem de öğrencilere burs vermişlerdi. Tunceli Belediyesi’nin borç miktarını görenler Maçoğlu’na ‘Daha çok nohut, fasülye ekmen lazım’ yorumunda bulundu. Maçoğlu ayrıca, resmi işlemlerin halledilmesinden sonra Tunceli halkını saat 13.00’da belediye önüne çağırdı. Maçoğlu’nun çağrısıyla belediyenin önüne toplanan Tunceli halkı halaylarla başkanlığı kutluyor."Seçimden sonra itiraz sürecinde söz YSK'nın. İlçe ve il seçim kurullarında faaliyetler devam ediyor. Karşılıklı itirazlar var. Kimi kabul ediliyor kimi reddediliyor. Şu anda beklemekten başka yapacak faaliyet yok. YSK bu süreci yönetecek. Seçimin sahibi YSK.

Oy farkı her an değişiyor. Değişik ilçelerde sayım devam ediyor. Belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz. Bütün bu detay çalışmaları ilçelerdeki seçim kurullarının teşkil ettiği heyetler yapıyor. Bu detayları güncel olarak aktarmam doğru olmaz.

Her şey yasalara uygun çalışmalar devam ediyor. Bir yandan eksik girişler kaydırmalar kontrol ediliyor. Sayımlarla ortaya çıkan rakamlar işleniyor. Şu anda işlem bitmeden bir şey söylemem doğru olmaz. Seçim akşamı 23.25'te bana gelen bilgilerle açıklama yaptım. Devam edince şartlar değişti.

(İmamoğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesi) HDP'den alacağını aldı işi bitti, ziyaret etme gereği kalmadı.

YSK açıklamadan sayıları açıklamaları manidar. Bu kadar eminlerse buyursunlar sayalım, kimsenin kafasında soru işereti kalmasın.

Ben ilk günden söyledim, YSK mazbatayı kime verirse başkan odur.

Aradaki fark 29 binlerden 18 bin civarına düşmüş durumda. İşlemeler de devam ediyor. Sayılacak çok sandık var. Söylenecek bu kadar. Bunun dışında söylenecekler kamuoyunu yanlış yönlendirmek olur.

Sayım tamamen yapıldığında işin değişeceği kanaatindeyiz. Şu andaki fotoğrafa göre konuşuyorum. Şu anda biz ne ilçe seçim kuruluyuz ne de il seçim kuruluyuz. Üzerimize elzem olmayan işlere karışmamız doğru olmaz. Bu kararların yeri YSK'dır.

İl seçim kurulu İstanbul için yapılan iptal başvurusunu reddetmiş.

Sayımlar yapılsın tasnifler yapılsın ak mı karar mı önümüze gelecek. Kafalari karıştırıcı açıklamaları hoş karşılamıyorum."