Salda Gölü Hakkında Hükümetten Açıklama

Son dakika haberi: Salda Gölü 'nün çevresinin millet bahçesi yapılacağı haberleri tepki çekmişti. Hükümetten son dakika açıklaması geldi.

Salda Gölü Hakkında Hükümetten Açıklama

Son dakika haberi: Sada Gölü hakkında hükümetten açıklama geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum sosyal medya üzerine tepki çeken Salda Gölü 'nün imara açılması meselesi hakkında  "Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

MİMARLAR ODASI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Mimarlar Odası, "İhaleye çıkılan alanın 140 bin 496 metrekare olduğu, Salda Gölü çevresindeki ekosistem, flora ve fauna büyük zarar görecektir." dedi.

Salda Gölü'nde millet bahçesi yapma hedefinin, her şeyden önce millet bahçesinin tanımına ve amaçlarına uymadığı kaydedilen açıklamada, “Millet bahçeleri; Salda Gölü gibi zaten güncel haliyle doğa harikası olan alanlarda değil, rant uğruna betonlaşan ve bu nedenle nefes alamayan yoğun şehir merkezlerinde, nefes alacak alanlar tasarlayarak kamu yararı oluşturmak hedefiyle ortaya çıkmıştır. Salda Gölü'nde millet bahçesi düzenlemesi yapmak, kamu yararı oluşturmadığı gibi insan faaliyetleri sonucunda meydana gelen baskıyı artıracağından göl üzerinde ve çevresinde olumsuz etkilere yol açacaktı.r" ifadelerine yer verildi.