Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Sayısı Açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı son dakika açıklamasında, 2019 yılı personel alımlarına değindi ve alınacak sayıyı açıkladı. Detaylar kamubulteni.com 'da.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Sayısı Açıklandı

Beklenen son dakika açıklaması geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında 2019 yılında yapılacak kamu personeli alımı sayısını açıkladı. 

 "2019'da pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bine yakın personel ataması gerçekleştireceğiz."

Sağlık komisyon başkanı Şenel Yediyıldız, geçtiğimiz gün personel alımları hakkında sağlık platformuna bilgi verdi. 

"Ve gelelim asil konuya." diyerek açıklama yapan  Sağlık platformu başkanı Altıntaş, personel alımları ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Atama bekleyen 550 bin sağlıkçının en büyük derdi atamalar ve adil dağılım konusu olduğunu 2019 da yüksek rakamlar beklediğimizi söyledik. 

Arkadaslar digerleri sayı bilgisi vermeye çekinse de Komisyon Baskani sayın Yediyıldız 2019 atamasının 2018 den fazla olacağını talebi bu şekilde yaptıklarını ve gerçekleşmesinin muhtemel olacağını belirtti. Yanı Şenel beye göre 2019 da 27 binden fazla atama olacak. bu haberin olumlu olduğunu fakat dağılımda da etki etmek istediğimizi açıkça belirttik. (Aralık 10 itibari ile bütçe netleşecek imzaya gelecek)"

SAĞLIK İŞÇİSİ ALIMI NE OLDU?

Sağlık komisyon başkanı Şenel Yediyıldız, Komisyon sözcüsü Sağlık eski Bakanı Ahmet Demircan, Komisyon üyesi Tarim eski Bakanı Ahmet Eşref Fakibaba, Ak parti Komisyon üyesi Abdullah Ağralı, Ak parti Komisyon üyesi Recep Şeker ile görüşme yapan platform, 19 bin sağlık işçisi alımı hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Sn Demircan' in bakanlık sürecinde dile getirdiği "19 bin sağlık isçisi yıl sonuna kadar alınacak" sözünü hatırlattık. Bunun mutlaka yapılacağını bütçe ve maliyede sıkıntı nedeni ile uzadığını yakın süreçte tamamlanacağını belirtti."

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN