Sağlık Bakanlığı 13 Bin 702 Kadrolu İşçi Alımında Flaş KPSS Gelişmesi

13 bin 702 sağlık işçisi alımı için geri sayım devam ediyor. Beklemekten yorulan adaylar için yeni bir gelişmeyi kamubulteni.com olarak yazdık. İşte yeni işçi alımındaki KPSS şartı hakkında son gelişme !

Sağlık Bakanlığı 13 Bin 702 Kadrolu İşçi Alımında Flaş KPSS Gelişmesi

Sağlık Bakanlığı 13 bin 702 işçi alımı için geri sayımda sonlara gelindi.

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere mezuniyet şartı olmadan geçtiğimiz Eylül ayında ilan yayımlanmış ve 5 bin 298 kadrolu sağlık işçisi alımı yapmıştı. Yayımlanan bu ilana yüz binlerce kişi başvuru yaptı. Yoğun şekilde yapılan başvuruların ardından sonuçlar geçtiğimiz 25-26 Ekim günlerinde açıklandı. Açıklanan sonuçların ardından ASIL listede yer alan adaylar 13 Kasım 'a kadar kayıt yaptırdı.  Kayıt yapmayan adayların yerine YEDEK adaylar arasından alım da bugünlerde yapılacak.Yedek adayların da yerleştirmelerinin yapılmasının ardından Bakanlık 13 bin 702 yeni işçi alımı için ilana çıkacak.

14 BİNE YAKIN ALIM OLACAK

Seçimlerden önceki Bakan Demircan, 2018 yılı sonuna kadar 19 bin sağlık işçisi alımı yapılacağını söylemişti. Bu sayıdan 5 bin 298 'i alındı ve geriye 13 bin 702 alım kaldı.

KPSS ŞARTI OLACAK MI?

Seçimlerden önce Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada alımların KPSS puanı ile yapılacağını söyledi. Ancak geçtiğimiz gün Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda kamuya lise mezunu adaylar arasından yapılacak işçi alımlarında KPSS şartı aranmayacağı şeklinde karar duyuruldu. Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararda, yönetmeliğin yayımlanmasının ardından yayımlanacak ilanlarda bu şartın aranacağına yer verildi. 

Özetle yeni sağlık işçisi alımında lise mezunlarında KPSS şartı aranmayacak.

İLAN BU SAYFADA OLACAK

Sağlık Bakanlığı yeni ilanı, 5298 'lik atamayı tamamladıktan sonra yapacak. Bu da Kasım sonu ya da Aralık ayının ilk günleri demek. Çünkü dönemin Bakanı Ahmet Demircan, toplamda 19 bin işçi alımının yıl sonuna kadar yapılacağını söylemişti.

Peki sizce KPSS şartı olmalı mı? Hangi mezunlardan alım yapılmalı? Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

İLAN HANGİ SİTEDE YAYIMLANACAK?

14 bin sağlık işçisi alımı için ilan Kamubulteni.com 'da olacak. İlan yayımlanır yayımlanmaz bildirim alarak haberdar olmak , diğer memur alımlarından bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |Ankara