Rasim Ozan Kütahyalı'ya Hapis Cezası Verildi

Son dakika haberi: Boşnaklara canlı yayında hakaret içerikli sözler söyleyen Rasim Ozan Kütahyalıya 10 ay hapis cezası verildi.

Rasim Ozan Kütahyalı'ya Hapis Cezası Verildi

Rasim Ozan 'a hapis cezası.

Bir televizyon programının canlı yayınında Boşnaklara hakaret içerikli sözler söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı 'ya 10 ay hapis cezası verildi. 

İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi 'nde bugün görülen  davanın karar duruşmasına sanık Rasim Ozan Kütahyalı katılmadı. Müşteki avukatları ile sanık avukatları duruşmada hazır bulundu ve beyanlarını sundu. 

Kovuşturmanın genişletilmesini istemeyen müşteki avukatları Kütahyalı hakkında şikayetlerini yinelerken, sanık avukatı müvekkillinin kendi rızasıyla duruşmaya gelerek savunma yapmasına rağmen medyada polis tarafından yakalandığına yönelik haberler çıktığını söyledi.

DETAYLARA TAKILMAMAK GEREK

Mahkeme Hakimi Dursun Ali Gümüş, bu konuya girilmemesi ve ufak detaylara takılınmaması gerektiğini söyleyerek, "Niye bir hafta, 10 gün sonra geldiniz? Polis koruması olan adama ben yakalama kararı çıkarıyorum, bir hafta sonra geliyor. Bu devletin ayıbıdır" ifadelerini kullandı.

Müşteki avukatları dosyadaki delillere dikkatleri çekerek sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Sanığın programda kullandığı ifadelerin Boşnaklara yönelik ırkçı bir kavram olduğunu söyleyen avukatlar, sanığın insanlığa karşı bir suç işlediğini savundu.

RASİM OZAN NE DEDİ?

Avukatı aracılığıyla beyanını yollayan sanık Rasim Ozan Kütahyalı, "Bosna Sancak Dernekleri benim ne ceza almamı istiyorlarsa ben razıyım. Bedeli ne ise en ağırını çekmek istiyorum. Şuursuzca söyledim" ifadelerini kullandı.

KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti Kütahyalı 'nın, "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçunu işlediğine kanaat getirerek, suçun işlenmesinde kullanılan araç, suçun işlendiği zaman, suçun konusunun önem ve değerini dikkate alarak Kütahyalı'nın 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

İNDİRİM YAPILMADI

Sanık Kütahyalı'nın sorgu ve savunmasının hakkında çıkartılan yakalama kararı gereğince alınması, kovuşturma aşamasında olumlu iyi halinin ve nedametinin bulunmaması, adli sicil kaydında tekerrüre esas olmayacak nitelikte çok sayıda mahkumiyetinin bulunması, özellikle dava konusu eylemle eş değer nitelikte sanık hakkında hakaret ve kişinin hatırasına hakaret suçundan mahkumiyet kararı verilmesi gibi gerekçeleri dikkate alan mahkeme, cezada herhangi bir indirim yapılmamasına hükmetti.

Öte yandan mahkeme,  sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığından verilen cezanın ertelenmesine yer olmadığına da karar verdi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA