Polis Akademisi 24. Dönem POMEM Polis Alımı Beklenen İlan Tarihi

Polis Akademisi Başkanlığı 24. dönem POMEM 10 bin alım için geri sayım başladı. Peki yeni dönem polis alımı ne zaman yapılacak? İlan ne zaman yayımlanacak? Detaylar haberimizde.

Polis Akademisi 24. Dönem POMEM Polis Alımı Beklenen İlan Tarihi

24. dönem POMEM polis alımı ne zaman?

Polis Akademisi 23. dönem POMEM polis alımı mülakatları devam ediyor. Türkiye genelinde bulunan POMEM'lerde Cumartesi Pazar günleri de devam eden mülakatlarda 10 bin kadın-erkek polis alımı ön sağlık ve spor aşamaları yapılıyor. 

POMEM mülakatları devam ederken 23. dönem POMEM 'e başvuru yapamayan ve yeni dönem POMEM polis alımını bekleyen adaylar ilanın ne zaman yayımlanacağını araştırmaya, Kamubulteni.com 'a mesaj göndermeye başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak hem adayların kafalarındaki soru işaretlerini gidermek, hem de adayların yeni polis alımı için taleplerini dile getirmek için bu haberimizi kaleme aldık.

POMEM SÖZLÜ MÜLAKATLARI NE ZAMAN?

23. dönem POMEM spor mülakatları önümüzdeki hafta sona erecek. mülakatların sona ermesinin ardından sözlü mülakatlar için tarihler belirlenecek. Aralık ayının son günlerinde sözlü mülakatlar yapılacak. Ocak ayında açıklanması beklenen sözlü mülakatların ardından adaylar Şubat ayında eğitimlere başlayacak. 

YENİ ALIM NE ZAMAN?

21. dönemler Temmuz ayında mezun oldu ve 22. dönem POMEM'ler Ağustos ayında eğitimlerine başladı. 23. dönem POMEM ilanı ise Eylül ayı sonunda yayımlandı. 23. dönem POMEM'lerin Şubat ayında eğitime başlamasının ardından 24. dönem POMEM ilanı yayımlanacak.

24. DÖNEM PÖH MÜ YOKSA POLİS MEMURU OLARAK MI YAPILACAK?

En çok merak edilen konu ise 24. dönem POMEM 'in özel harekat olarak mı yoksa polis memuru olarak mı yapılacağı. Bu konuda henüz net bir bilgi yok. Yüz binlerce aday 24. dönem POMEM 'in en az lise mezunu KPSS'siz özel harekat polisi alımı olarak yapılmasını istiyor. 

2016 yılında yapılan 10 bin PÖH alımının ardından 2 yıldır alım yapılmadı. Öte yandan o alımda kadın PÖH alımı da yapılmadı. Bu nedenle 24. dönem POMEM'in özel harekat olarak yapılması ve kadın adaylara en az bin kadro verilmesi gerekmektedir. 

Siz de Polis alımı için haber yapmamızı istediğiniz taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

24. DÖNEM POMEM İLANI BU SİTEDE

POMEM ilanı yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara