Müjdeler Art Arda Geldi: Öğrencilere 500-5 Bin TL Destek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan art arda müjdeler geldi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, MEB sınavlarında başarılı olanlara 500, üniversite sınavlarında başarılı olanlara da 5 bin TL destek.

Müjdeler Art Arda Geldi: Öğrencilere 500-5 Bin TL Destek

Son dakika açıklaması: .Bakan Selçuk 'tan destek müjdesi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı son dakika açıklamasında, "MEB tarafından düzenlenen sınavlarda, illerinde ilk 10'a giren veya Türkiye genelinde ilk 20 bine giren Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) faydalanıcısı çocuklarımıza aylık 500 TL, üniversiteye giriş sınavında ilk bine girme başarısı gösteren ŞEY faydalanıcısı evlatlarımıza ise bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL nakdi destek sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

150 TL DESTEK ÖDEMESİ

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda, bakanlığının 2019 bütçesine ilişkin sunum yapan Selçuk, Çoklu Doğum Yardım Programı ile de ikiz, üçüz gibi çoklu doğumla karşılaşan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 0-2 yaş aralığında çocuk başına aylık 150 lira ödeme yapacaklarını kaydetti.

1 MİLYON 250 BİN KİŞİYE İŞ

Bakan Selçuk, açıklamasının devamında, "2019'da, en az 1 milyon 250 bin kişinin özel sektörde işe yerleştirilmesini, 4 milyonu aşkın kişiye danışmanlık hizmeti verilmesini, en az 500 bin kişinin kurs ve programlardan yararlanmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İşsizlik Sigortası Fonu 'nda 125.5 milyar TL'lik miktar olduğunu sözlerine ekleyen Selçuk, ekim sonu itibarıyla yaklaşık 79 bin kişiye 208 milyon TL ödeme yapıldığını bildirdi. Selçuk, 60 bin 822 Suriyeli'ye çalışma izni verildiğini de kaydetti.

YAŞLI YILI

Bakan Selçuk, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Toplumda aktif yaşlanma ve yaşlı hakları konusunda farkındalık oluşturmak için 2019 yılında uluslararası katılımla Yaşlılık Şurası gerçekleştirerek, 2019 yılını 'Yaşlı Yılı' ilan edeceğiz"

Kamubulteni.com  | Ankara