MSB'den Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması (Tek Tip Askerlik Ne Zaman Çıkacak?)

Milli Savunma Bakanlığı 'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada yeni askerlik sistemi ile ilgili bilgi verildi.

MSB'den Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması (Tek Tip Askerlik Ne Zaman Çıkacak?)

Son dakika haberi: MSB 'den yeni askerlik sistemi açıklaması.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 "2018'in başından bugüne kadar 74'ü sözde lider kadroda toplam 2 bin 442 terörist etkisiz hale getirildi."

FETÖ ile mücadele kapsamında 15 bin 213 personel ihraç edildi, 6 bin 838 personel hakkında adli, idari işlem sürüyor."

Soçi muhtırasının uygulanmasına yönelik çalışmalarımız, bölgede gerçekleşen provokasyonlara rağmen, başarıyla devam ediyor."

Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışma sürüyor. Çalışmaları tamamlayıp Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız."

Sizce askerlik sistemi nasıl olmalı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

FERİDUN BAHŞİ'DEN TBMM'DE ASKERLİK AÇIKLAMASI

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi bedelli askerlik ve tek tip askerlik hakkında geçtiğimzi gün TBMM'de bir açıklamada bulundu. Bahşi yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Kanun üzerine konuşmama başlamadan önce tek tip askerlik ve bedelli askerlik konusunu bir kez daha Genel Kurulun gündemine getirmek istiyorum. Bilindiği gibi Türkiye'de profesyonel askerliğe geçiş çalışmaları yapılmaktadır. Bu da ancak tek tip askerlik yasasının yürürlüğe girmesiyle gerçekleşebilecektir. Konuyla ilgili, ekim ayında verdiğimiz yasa teklifi hâlâ komisyonda bekletilmekte, Genel Kurula getirilmemektedir. Bedelli askerlik konusu ise tam bir dram hâline gelmiştir. Bedelli askerlik için müracaat eden 634 bin gencin amacı bir an önce askerliklerini bitirip hayatlarına yön verebilmek iken, açıklanan celplerle kademeli olarak 2020 yılının Aralık ayına kadar askerlikler uzamıştır. Bu da ağır bir mağduriyet yaratmıştır. Bu çocuklar, bedelli konusunda yurt dışından müracaat edenlere tanınan uzaktan eğitim hakkından yararlanmak istemektedirler. Yasa teklifimizin bir an önce Genel Kurula getirilerek beklenti ve mağduriyetlerin giderilmesi öncelikli talebimizdir."