Mahkumlara Af İçin Son Dakika Haberi

Mahkumlara af ile ilgili son dakika haberi. Yapılan son dakika açıklamasında 1. Yargı Paketinden affın çıkarıldığı , ayrı bir pakette geleceği bildirildi.

Mahkumlara Af İçin Son Dakika Haberi

Mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklaması.

BBC Türkçe 'nin son dakika olarak aktardığı haberde , mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinin birinci yargı pajetinden çıkarıldığı ve yarı bir paket olarak TBMM 'ye getirileceği bildirildi.

MECLİS TATİLE GİRMEDEN ÖNCE GELECEKTİ?

TBMM Temmuz ayında tatile girmeden infaz düzenlemesi TBMM 'ye gelecek dendi; ancak gündemin yoğun olması nedeniyle af olarak bilinen ceza indiriminin yeni yasama yılına kaldırğı bildirildi. 

TBMM tatildeyken yapılan açıklamalarda 1 Ekim 2019 sonrası konunun meclis gündemine geleceği açıklandı. Ancak BBC Türkçe bir son dakika gelişmesi aktardı ve af meselesinin yeni yargı metninden çıkarıldığını söyledi. 

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi:

"Adalet Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı düzenlemeyle, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Yasa'da yer alan "denetimli serbestlik" ile ilgili hükümlerde değişiklik yapılması düşünülüyor.

Af bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

CEZAEVİNDEKİ DOLULUK ORANI AZALTILACAK

Cezaevlerindeki doluluğun azaltılması gerekçesiyle üzerinde çalışılan düzenleme, bazı suçlar istisna tutulmak kaydıyla,alınan cezaların infazında indirim öngörüyor.

KAPSAMI HENÜZ NETLEŞMEDİ

Kulislere yansıyan bilgiye göre Adalet Bakanlığı, kapsamı henüz netleşmemekle birlikte, terör, kasten adam öldürme, çocuk istismarı, cinsel saldırı suçları gibi istisnalar hariç suçlardan hüküm giyenlerin cezaların infazında indirim üzerinde çalışıyor.

Yansıyan bilgiye göre istisna kapsamına alınan suiçlar dışında ceza alanlar için yüzde 50 oranında infaz indirimi seçeneği üzerinde duruluyor.

Buna göre yasayla istisna tutulacak suçlar dışındakiler, verilen cezanın yarısını cezaevinde tamamladıkları taktirde, "denetimli serbestlik"ten yararlanabilecek.

AYRI BİR PAKET HALİNDE Mİ GELECEK?

Cumhuriyet Gazetesi, geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve ceza indiriminin ayrı bir pakette Meclise getirileceğini duyurdu. 

1 Ekim sonrası 1. Yargı paketi Meclis gündemine gelecek. Ceza indiriminin başka pakete alınması durumunda süreç uzayacak.

AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA