JÖH Olma Fırsatı: Yeni Jandarma Alımında Yaş ve KPSS Şartı ile İlan Tarihi

Jandarma Genel Komutanlığı yeni ilanında 4 bin civarında astsubay alımı yapacak. JÖH olma şansı da olan adaylarda aranacak KPSS ve yaş şartı ile diğer detaylar haberimizde.

JÖH Olma Fırsatı: Yeni Jandarma Alımında Yaş ve KPSS Şartı ile İlan Tarihi

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı astsubay alımında sayı belli oldu.

Alım için sayının belli olmasının ardından astsubay adayları, yeni dönem alımında KPSS ve yaş şartının ne olacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak yeni dönem kadın-erkek asstsubay alımlarında yaş ve KPSS şartının ne olacağını haberimizde yazdık. 

BAKAN SOYLU AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada Jandarma 'ya 2019 yılında, 2018 yılına oranla hemen hemen 2 kat daha fazla personel alımı yapılacağını söyledi. 

2018 yılında Jandarma Genel Komutanlığı 3 bin 400 astsubay alımı yaptı. Kadın-erkek adaylar arasından yapılan astsubay alımına en az ön lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Yeni alımda ise 4 binden fazla astsubay alımı yapılması bekleniyor.

KPSS ŞARTI

Yeni dönem astsubay alımında KPSS şartı 60 'dir. Jandarna astsubay alımlarına 60 ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapabilir. Alım yapılacak her branş için başvuru yapan adaylardan KPSS puan sırasına alınacak sayının 10 katı kadar aday mülakatlara çağrılacak.

YAŞ ŞARTI

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı yönetmeliğinde yaş şartına baktık. İlana başvuru yapacak adayların lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmuş ya da yıl sonunda mezun olacak adaylar arasından için yirmi yedi yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını  geçmemiş olan adaylar astsubay alımına başvuru yapabilir.

JÖH OLMA ŞANSI

Jandarma bünyesinde astsubay olan adaylar, meslek içi yapılan JÖH alımları ile Jandarma bünyesinde  özel harekat olabilmektedir. 

İLAN TARİHİ

Jandarma yeni dönem astsubay alımı ilanı 2019 yılında yayımlanacak. Bu yıl Nisan ayında yayımlanan ilan 2019 yılında da aynı tarihte yayımlanacak. İlan yayımlandığı anda Kamubulteni.com 'da olacak.

İlan yayımlandığı anda bildirim almak, yeni dönem uzman erbaş alımlarından, memur ve polis alımlarından bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara- ÖZEL HABER