İşçilere Tediye Yarın-İşte Maaşa Göre İkramiye Miktarı

Kadroya geçen taşeron işçiler ve kamu işçilerine ikramiyeler 7 Aralık 2018 Cuma günü hesaplara yatacak. İşte maaşa göre işçilere ödenecek tediye miktarı.

İşçilere Tediye Yarın-İşte Maaşa Göre İkramiye Miktarı

Kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçileri tediye ödemelerini 7 Aralık günü alacak. 

Kamuda çalışan işçilere her yıl tediye ödemeleri yapılmaktadır. Yılda iki defa yapılması, Cumhurbaşkanlığı kararı ile belirlenen tediye ödemelerinin ikinci taksidi 7 Aralık günü hesaplara yatacak.

13 gün üzerinden hesaplanacak tediye ödemeleri büyük merak ve heyecanla bekleniyor. Yılın son günlerine yaklaşılırken art arda gelen zamlarla ciddi geçim sıkıntısı çeken işçiler, verilecek tediye ödemeleri ile az da olsa rahat edecek.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete 'de yayımlanan karar ile  6772 sayılı kanun kapsamına giren kamu kurumlarında çalışan işçilere 2018 yılında yapılacak ilave tediye sürelerinin belirlenmesi hakkındaki karar 15 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Söz konusu karara göre tediye ödemelerinin ilki 17 Ağustos günü işçilerin hesaplarına yattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzası ile yayımlanan karar şu şekilde;

Devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda kadrolu olarak çalışan kamu işçilerine verilecek ikinci tediye ödemesi tarihi ise 7 Aralık 2018 Cuma. Bu Cuma günü işçilerin hesaplarına 13 günlük tediye ödemesi yatacak. Ancak belediyelere bağlı kamu şirketlerinde çalışan işçiler, tediye ödemelerinden faydalanamıyor. Bu işçiler de KHK kapsamına alınmış ve kadroya alınmıştı. Ancak yerel yönetimler bünyesinde oldukları için bu işçiler tediye ödemelerinden faydalanamıyor. 

Sendikalar bu konuya tepki gösterirken hükümet, bu konuda henüz bir düzenleme yapmadı. 

MAAŞA GÖRE İKRAMİYE MİKTARI

Asgari ücret tutarında maaş alan bir işçi yüzde 20 ’lik vergi dilimine girdiği için en az 591 TL, 2.500 TL brüt ücreti olan bir işçisi 728 TL, 3.000 TL alan işçi ise 874 TL, 3.500 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1.019 TL ödeme yapılacak.

Kamu işçileri tediye ödemeleri hakkında bilgiler geldiğinde haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara