Hükümetten TBMM Genel Kurulunda Yeni Askerlik Sistemi Tarihi Açıklaması

Yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika açıklaması TBMM 'de geldi. AK Parti 'den gelen açıklamada yeni askerlik sisteminin Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacağı tarihe yer verildi.

Hükümetten TBMM Genel Kurulunda Yeni Askerlik Sistemi Tarihi Açıklaması

AK Parti 'den yeni askerlik sistemi açıklaması.

Bugün toplanan TBMM Genel Kurulu 'nda söz alan AK Parti Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel Kurul 'da Kapadokya ile ilgili kanun teklifinin konuşulacağını, köprü cezalarının bu hafta Genel Kurul 'da konuşulacağını söyleyen Akbaşoğlu, yeni askerlik sisteminin meclis genel kuruluna geleceği tarihi de duyurdu.

YENİ ASKERLİK HAFTAYA GENEL KURUL GÜNDEMİNDE

Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada yeni askerlik sisteminin bu hafta TBMM 'ye geldiğini ve önümüzdeki hafta Genel Kurul 'da görüşüleceğini söyledi. 

Yeni askerlik sisteminin bayramdan önce Meclisten geçmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Yeni askerlik sistemi bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

BEDELLİ ÜCRETİ

Hulusi Akar yaptığı açıklamada bedelli askerlik ücreti ile ilgili Biz '15 bin lira' dersek ne olabilir, '30 bin lira' dersek ne olabilir, '50 bin lira' dersek ne olabilir diye tek tek çalıştık. Hem Silahlı Kuvvetlerin hem gençlerin ihtiyacını karşılamak bakamından en optimal çözümün 30 bin lira civarında olması gerektiği ortaya çıktı"  ifadelerini kullandı. 

"Özellikle doğuda, güneydoğuda, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyindeki görev yapan birliklerimizde bizim doktor ihtiyacımız var. Bu konuda Sağlık Bakanlığımızla çalışarak askerlik hizmetini yedek subay olarak yapan doktorlar, devlet hizmet yükümlülüğünü tamamlamış olacak. Dolayısıyla bu bize büyük bir avantaj sağlayacak. Doğudaki, güneydoğudaki ve sınır ötesindeki birliklerimizin de doktor ihtiyacını bu şekilde azami düzeyde karşılayacağımızı değerlendiriyoruz. Bunun TSK açısından hakikaten günümüzün gelişen ve değişen muharebe, operasyon şartlarına, ihtiyaçlarına cevap verdiğine inanıyoruz. Profesyonelleşme dediğimiz dengeyi sağladığını değerlendiriyoruz. Bir aylık eğitimin gerçekten önemi var. Askerlik iyi yapılır, planlanır bölük, tabur, tugay komutanı işine sahip çıkarsa gerçekten bir şeyler veriyor. Buna ilaveten üniversitelerle konuşarak oradaki programı daha etkin hale getirmeye çalışıyoruz. Sonuç olarak askerlik kısalıyor ve eşitleniyor. Yedek subay ve yedek astsubaylığı saymayın o ayrı bir konu. Normal olarak herkesin yükümlü olarak gördüğü şey 12 aydan 6 ay iniyor. Bu konuda da bizim TSK mensuplarının çok büyük fedakarlığı var. Yeni sistemle vatandaşa çeşitli seçenekler sunuluyor. İster yedek subay, ister yedek astsubay isterse sözleşmeli erbaş, er veya uzman erbaş olarak görev yapanlara maddi olarak kendisinin, ailesinin ihtiyacını bir nebze de olsa karşılama imkanı veriyor."