Fıratın Doğusuna Harekat Tarihi Açıklandı-İşte Fıratın Doğusu Haritadaki Yeri

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıkladığı Fırat 'ın Doğusuna harekat ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte Fıratın Doğusuna operasyon tarihi ve haritadaki yeri.

Fıratın Doğusuna Harekat Tarihi Açıklandı-İşte Fıratın Doğusu Haritadaki Yeri

Son dakika: Türkiye Fırat 'ın Doğusuna giriyor.

Rus haber ajansına konuşan Türk askeri kaynak, önemli ifadeler kullandı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptığı  “Afrin’e, Cerablus’a, El-Bab’a girdik. Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz” açıklaması sonrası en çok merak edilen konu , Türkiye 'nin Fırat 'ın doğusuna ne zaman gireceği merak konusu oldu.

Rus ajansa konuşan Türk askeri yetkilinin verdiği bilgilere göre Fırat 'ın Doğusuna yönelik operasyonun Kurban Bayramı ’nı takiben 11 Ağustos ’tan sonra başlamasını beklediğini ifade etti.

KURBAN BAYRAMI İLE BAŞLAYABİLİR

İsminin verilmesini istemeyen  Türk bir askeri kaynak RİA Novosti adlı Rus haber ajansına yaptığı açıklamada, “Türk ordusu söz konusu askeri operasyona Kurban Bayramı’ndan sonra, yani 11 Ağustos’tan sonra başlayabilir.” ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da İstanbul-İzmir Otoyolu’nun açılışında yaptığı açıklamada, “Afrin’e, Cerablus’a, El-Bab’a girdik. Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile ABD ile paylaştık. Çünkü oralardan bize bu taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var.” demişti.

FIRAT 'IN DOĞUSU HARİTADAKİ YERİ

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Enson haber