ETİ ve TCDD Kamu Personeli Alımı İçin Flaş KPSS İddiası

TCDD ve ETİ Maden İşletmesi Genel Müdürlüğü kamu personeli alımı başvuru ekranı hala açılmadı. Bu ilanlar için önemli bir iddia ortaya atıldı.

ETİ ve TCDD Kamu Personeli Alımı İçin Flaş KPSS İddiası

ETİ ve TCDD kamu personeli alımı başvuru ekranı hala açılmadı.

ETİ ve TCDD farklı kadrolara  261  işçi alımı için geçtiğimiz hafta Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasında ilan yayımladı. Yayımlanan ilanda işçilerin Demiryolları Taşımacılık Genel Müdürlüğü ve ETİ Maden İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde kadrolu olarak çalıştırılacağına yer verildi. 

Söz konusu ilanda personel alımı için başvuruların ETİ Maden İşletmesi Genel Müdürlüğü için başvuruların 12 Kasım 'da, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü personel alımı için de başvuruların 15 Kasım 'dan itibaren alınacağına yer verildi. Ancak ilanlar hala İŞKUR'da yayımlanmadı.

İki ilan için yayımlanan başvuru kılavuzunda, başvuru özel şartlarının İŞKUR tarafından erişime açılacağına yer verildi. 

İLANLAR NEDEN HALA YAYIMLANMADI?

ETİ ve TCDD personel alımı ilanları hala yayımlanmadı. İlanların yayımlanmaması, geçtiğimiz gün Resmi Gazete 'de yayımlanan yönetmelik değişikliğine bağlandı. Resmi Gazete 'de yayımlanan yönetmelikte kamuya işçi alımlarında değişiklik yapılmış ve lise mezunu alımlarında KPSS şartının aranmayacağına yer verildi.

Bu yönetmelik değişikliği nedeniyle ETİ ve TCDD personel alım ilanlarının hala yayımlanmadığı iddia ediliyor. Edinilen son bilgilere göre yayımlanan yeni yönetmelik çerçevesinde ilanın düzenlendiği ve ilan hazır olduğunda İŞKUR 'da yayımlanacağına yer verildi.

Güncellenecek ilanda lise mezunları için KPSS şartının aranmaması bekleniyor.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR-PERSONEL-ASKER  ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER