Ekrem İmamoğlu 23 Bin 836 Oy Farkla Önde

İstanbul seçim sonuçlarını güncelledi ve oylarda son durumu verdi. Buna göre Ekrem İmamoğlu, 23 bin 836 oy farkla önde. Sandıkların yüzde 99.75 'i açıldı.

Ekrem İmamoğlu 23 Bin 836 Oy Farkla Önde

İstanbul seçim sonuçları güncellendi.

Dün geceden beri beklenen açıklama geldi veı , İstanbul seçim sonuçlarını güncelledi. Güncellenen sonuçlara göre Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu 'nun öne geçtiği belirtildi.

Yapılan son güncelleme sonrası sonuçlar şu şekilde;

VERİ AKIŞI NEDEN DURMUŞTU?

 yapılan açıklamada veri akışının durması ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı sandıklardan sağlıklı veri akışı temin edilemeyince veri aktarımına bir süre ara verilmiş; kalan yüzde birlik sandık sonucuyla ilgili elimize herhangi bir veri ulaşmadığı için de Yüksek Seçim kurulunun sonuçlarının beklenilmesi kararı alınmıştır. Bu durum kamuoyu ile de paylaşılmıştır. Adayların oy oranlarının birbirine çok yakın olduğu İstanbul için, verilerin sağlıklı bir şekilde geldiği son noktada durup beklemek ve Yüksek Seçim Kurulunun ilan edeceği sonuçları hep beraber görmek en doğru karardır. Yüksek Seçim Kurulu geçici olmayan sonuçlarını her zaman olduğu gibi şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurmaktadır. Güçlü bir demokrasinin olduğu ülkemizde Anadolu Ajansı olarak hızlı güvenilir ve sağlıklı verileri sizlere ulaştırma gayretimiz 100 yıldır sürmektedir."

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA