EGM'ye 10 Bin Bekçi Alımında Mezuniyet Şartı Detayı

EGM'ye 10 bin bekçi alımı yapılacak. Kadro ihdasının ardından adaylar şartları araştırmaya başladı. En çok merak edilen konu ise mezuniyet şartı.

EGM'ye 10 Bin Bekçi Alımında Mezuniyet Şartı Detayı

10 bin yeni bekçi alımı için geçtiğimiz gün duyuur geldi.

Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin bekçi alımı için kadro ihdası yapıldı. Kadro ihdasının ardından bekçi olmak isteyen adaylar internet üzerinde bekçi alımı başvuru şartlarında mezuniyet şartının ne olacağını araştırmaya başladı.  Kamubulteni.com 'a da bekçi alımları ile ilgili yoğun şekilde soru geldi. Biz de adayların sorularını yanıtlamak üzere bu haberimizi yazdık.

KADRO İHDASI YAPILDI

EGM bünyesine 10 bin bekçi alımı yapılacağı açıklaması seçimlerden önce gelmişti. Seçimlerden önce gelen açıklamanın ardından geçtiğimiz Gün Resmi Gazete 'de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin bekçi alımı için kadro ihdas edildi. 

Kadro ihydası ne demek: Kadro ihdası, bir kuruma personel alımı için yapılır. Bütçede yer almayan personel alımları, kadro ihdasları ile sağlanır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

10 bin bekçi alımında mezuniyet şartı için henüz net bir şey yok. Bekçi alımı yönetmeliğinde alımların en az ilkokul mezunları arasından yapılabileceği belirtiliyor. Ancak yapılan son alımlarda EGM, mezuniyet şartını lise düzeyinden yapıyor. 

İçişleri Bakanlığı , EGM ve Polis Akademisi  tarafından mezuniyet şartı esnetilebiliyor. Bu nedenle şimdiye kadar yapılan bekçi alımları lise mezunları arasından yapılmıştı. Yeni alımın da yine lise mezunları arasından yapılması bekleniyor. Ancak ilkokul mezunu adaylar da alımların ilkokul, lise ve üniversite mezunu adaylar arasından yapılmasını istiyor. Adaylar askerlik, yaş ve ikamet şartlarında da bazı esnetilmeler yapılmasını istiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Bekçi alımı başvuru şartları detaylarına gitmek için TIKLAYIN

İLAN NE ZAMAN?

Bekçi alımı tarihi için EGM ve Polis Akademisi kaynaklarımızdan haber bekiyoruz. İlan tarihi hakkında bilgi alır almaz takipçilerimizle paylaşacağız. Siz de kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin ve anında haberdar olun.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN ASKER-MEMUR-PERSONEL ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER