Dolar ve Çeyrek Altın Fiyatı Yükseldi-8 Ocak 2091 Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haber,: Dolar kuru ve altın fiyatları yine yükselmeye başladı. Önceki günü 5,35 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, bugün yine yükseldi. İşte piyasalarda son durum.

Dolar ve Çeyrek Altın Fiyatı Yükseldi-8 Ocak 2091 Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar yine yükselmeye başladı.

Son günlerde döviz kurlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Piyasalardan alınan son bilgilere göre önceki günü 5.35 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, bugün güne yükselişle başladı. Sabah saatlerinde 5.40 TL seviyelerini gören dolar kuru şu sıralar 5.48 TL seviyesine kadar çıktı.

Dolar kurunun yanı sıra Euro kuru da yükselişe geçti. Önceki günü 6.12 TL seviyesinden kapatan euro kuru ise bugün 6.28 TL seviyesine kadar çıktı.

DOLAR NE KADAR OLUR?

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan, dolar kurunun seyri hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Küresel piyasalarda risk iştahı kendini geçtiğimiz cuma gününden beri toparlama çabasındadır. Powell’ın verdiği para politikası mesajlarının güvercin algılanması ve buna bağlı olarak Fed’in faiz artırımlarını yavaşlatabileceği algısı klasik dolar endeksinin (DXY) performansını düşürmektedir ve gelişen ülke kurları (EM FX) grubu para birimleri mevcut momentumdan olumlu etkilenmektedir. Asya’da Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) munzam karşılık indirimi sonrasındaki iyimser hava ABD ile Çin ticaret müzakerelerinden çıkan olumlu mesajlarla devam etti. Yine de Türk Lirası'nın EM FX rallisine katılmakta zorlandığını ve anlamlı bir düşüş görülemediğini de belirtelim, bu durum gerçekleşseydi kur daha düşük seviyelerde fiyatlama gösteriyor olabilirdi. Kendi iç dinamiklerimizde de Suriye gündemini takip ediyoruz ve Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton ve beraberindeki heyetin Ankara temaslarından çıkacak mesajları önemsiyoruz"

ALTIN FİYATLARI

Döviz kurlarının yanı sıra altın fiyatları da son günlerdeki yükselişini sürdürüyor. Yine önceki gün 222 TL seviyesine kadar yükselen ve günü bu seviyede kapatan gram altın, bugün 225 TL seviyesine kadar çıktı. 

Çeyrek altın ile diğer altın fiyatları tablosu şu şekilde;

HANGİ VERİLER TAKİP EDİLECEK?

Yurt içinde bugün saat 17.30'da Aralık ayı Hazine nakit dengesi, yurt dışında ise saat 16.30'da ise ABD dış ticaret dengesi açıklanacak.

Kamubulteni.com  | Ankara