Diyarbakır Belediyesi 387 Memur Alımı İptal Edildi

SON DAKİKA HABERİ: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 387 memur alımı iptal edildi. Açıklamada memur alımının seçimlerden önce İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edildiği bildirildi.

Diyarbakır Belediyesi 387 Memur Alımı İptal Edildi

Son dakika haberi: İlan iptal edildi.

Memurlar .net 'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kamu personeli alımının iptal edildiği bildirildi.

6 Mart tarihine kadar başvurusu alınan ilana on binlerce aday başvuru yaptı. 387 memur alımında başvuruların ardından sonuçlar beklenmeye başladı. Sonuçların 7-10 Mart tarihleri arasında açıklanması bekleniyordu. Ancak sonuçlar açıklanmadı ve araya yerel seçimler girdi.

Kayyum yönetimi zamanında iptal edilen memur alımı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı internet sitelerinde yer alan 387 memur alımlarının iptali ile ilgili yaptığı açıklamada iptalin bakanlığın onayı ile seçimden iki gün önce yapıldığı, haberin kamuoyunu manipüle etmeye yönelik hazırlanmış gerçek dışı ve yalan haber olduğu belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı internet sitelerinde memur alımları ile ilgili çıkan haberlere ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Memur alımlarının seçimlerden iki gün önce iptalin bakanlık onayı ile yapıldığının belirtildiği açıklamada, “Göreve başladığımız 16 Nisan 2019’dan tarihinden itibaren yaptığımız incelemeler doğrultusunda önceki yönetim tarafından personel ihtiyacının karşılanması için 13.09.2018 tarihinde alınan Meclis kararı alınmıştır.

Karara istinaden 15.01.2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen üst yazıyla personel ihtiyacının karşılanması için gerekli izinlerin verilmesi talep edilmiştir. Memur alımına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında 20 Şubat 2019 tarihinde 387 memur alım ilanı yayımlanmış ve söz konusu ilana başvurular 20 Şubat ile 6 Mart 2019 tarihleri arasında alınmıştır.

Sözlü sınava alınacak adayların 7 Mart 2019 ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında açıklanacağı belirtilmesine rağmen sonuçlar açıklanmamış ve söz konusu memur alımı izni 29.03.2019 tarihli ve 75967 sayılı Bakan onayı ile iptal edilmiştir. Bazı basın yayın organları tarafından yayımlanan haber gerçek dışı ve yalan haberdir” denildi.

KABUL EDİLEMEZ

İlanın iptal edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Şehir dışından binlerce kişi yol parası , evrak parası ,otel parası harcadı. Memur olmak için birçok şehirden yapılan başvuruların iptal edilmesi büyük skandaldır.

Bu konu bu şekilde kalmamalıdır. Mahalli İdareler bu konuya el atmalıdır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA