Cumhurbaşkanı'ndan ABD'ye F-35 Resti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İl Başkanları toplantısında F-35 'lerle ile ilgili dikkat çeken açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı'ndan ABD'ye F-35 Resti

Cumhurbaşkanı 'ndan F-35 resti.

AK Parti İl Başkanlaır toplantısına katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada S-400 ve F-35 'lerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan 'ın açıklamaları şu şekilde;

"AK Parti olarak bir önceki seçime göre kazandığımız ve kaybettiğimiz yerler oldu. Hepsinin değerlendirmesini yaptık. İnşallah dört yıl sonraki seçimlere kurulduğu günkü heyecanlıyla bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek daha da güçlendireceğiz. İhtirasları, hırsları veya kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak bir nesil siyasette yetiştirdik.

HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN..

Sizlerden hiç vakit kaybetmeden şehirlerinize döner dönmez partimize gönül vermiş kardeşlerimize ulaşmanızı istiyorum. Bu kardeşlerimizin gönüllerini almanızı, dertleri ve sıkıntılarına çözüm aramanızı istiyorum. Daha da önemlisi aranızdaki bağı kopartmamanızı istiyorum.

PENÇE HAREKATI

Pençe 1 ve Pençe 2 harekatlarıyla ilk defa kalıcı çözümler bulma yolundayız. Erbil'deki konsolosluk görevlimize yapılan saldırı harekatımızın ne kadar isabetli olduğunun teyididir. Konsolosluk görevlimizi şehit eden teröristlerin tamamını da yakaladık. Eksik varsa ya da başarılı bir operasyonla diğerlerini de inlerinde etkisiz hale getirdik.

F-35 RESTİ

F-35 projesinden dışlanma tehditleri başta olmak üzere hiçbir yaptırımın ülkemizi güvenlik önceliklerini hayata geçirmekten alıkoyamayacağını bir kez daha belirtmek isterim. Türkiye'ye daha fazla haksızlık yapılmamalıdır.

Amerika ile Suriye sınırları boyunca güvenlik koridoru oluşturma görüşmeleri ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Şu ana kadar bunu başarıyla yürüttük.

F-35'le ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. 4 taneyi Amerika'da pilotlarımıza teslim ettiler. Ondan sonra patriot'u niye bizden almadınız da S-400'ü Rusya'dan aldınız dediler. Buradan Amerika'nın kongresine de sesleniyorum. Patriot'u siz vermediniz. Biz paramızla alıyoruz, paramızla vermiyorsunuz. Kim verirse ona gideceğiz. Biz size aldık, alıyoruz dedik. Verecekseniz patriot alırız da dedik. Kusura bakmayın. F-35 vermiyor musunuz? Biz o konuda da tedbirlerimizi alır başka yerlere döneriz. Çünkü biz eli bağlı duramayız."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA