CHP ve AK Parti'den İstanbul Seçiminde Son Durum Açıklaması

İstanbul'da seçim sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. AK Parti ve CHP 'den gelen son dakika açıklamaları ve İstanbul 'da son durum haberimizde.

CHP ve AK Parti'den İstanbul Seçiminde Son Durum Açıklaması

İstanbul'da seçim sonucunda son durum için açıklama.

Pazar günü tamamlanan seçimlerin ardından itiraz süreci de sona erdi ve itirazları kabul edilen sandıklarda oylar sayılmaya devam ediliyor. 18 ilde geçersiz oylar , 4 ilçede ise oyların tamamı sayılmaya devam ediliyor. 

AK PARTİ' DEN AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve itiraz sürecinde son durumu bildirdi. Dağ yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bayrampaşa'da geçersiz oylar sayılıyor. Geçersiz sayılan oylardan her sandıkta en az iki tane Ak Parti hanesine yazılıyor. Makas daralıyor artıya geçmeye çok az kaldı inşaallah"

CHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat sosyal medya hesabındfan yaptığı açıklamada, dün 20 ilçede sayımları takip ettiklerini, farkın sadece 550 oy civarında kapandığını açıkladı. ,

GELEN SON BİLGİLER

Karar Gazetesi tarafından bugün aktarılan son bilgi şu şekilde;

"Edinilen bilgiye göre; Bağcılar'da yapılan itiraz sonucu "kaydırma" olan sandıklarda düzeltmeler sonucu 1304 oy Binali Yıldırım'a yazılmıştı.

Yine aynı şekilde Arnavutköy'de Binali Yıldırım'a 1221 oy yazılırken, bu oyların 676'sının Vatan Partisi adayına, 537'sinin ise Ekrem İmamoğlu'na kaydırıldığı belirlendi.

Seçimde sonucu büyük dikkatle izlenen İstanbul'da muğlaklık giderilemedi. İtiraz edilen sandıklarda yeniden sayım yapılırken hem CHP hem AK Parti'nin açıklama trafiği sürdü. Dünyanın takip ettiği sandık sınavının, demokrasinin temel prensipleri, nezaket ve siyasi olgunluk elden bırakılmadan aşılması bekleniyor.

Türkiye 31 Mart pazar günü kurulan sandıklardan çıkan sonuçlar hala netleşmedi. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere onlarca il ve yüzlerce ilçede sandık sonuçlarına itirazlar ve yeniden sayımlar yapılırken dünyanın gözü ise 25 yıl aradan sonra CHP'nin öne geçtiği İstanbul'a kilitlendi.

Yapılan itirazlar nedeniyle kesin sonuçların açıklanmadığı mefakentte 18 ilçede sayımlar sürerken çeyrek asır sonra partisine İstanbul'u kazandıran Ekrem İmamoğlu "YSK'nın açıkladığı oylarla birlikte mazbatamızı talep ediyoruz" dedi. İmamoğlu "YSK'yı göreve davet ediyoruz. Sürecin en titiz şekilde, en hassas şekilde yönetilmesini istirham ediyorum. Özellikle, fazla değil, 24 Haziran sonrası olsun, Ocak-Şubat aylarında olsun, yetkili kişilerin sözleri var. 'Türkiye en güvenilir seçim mevzuatına sahip' diyenler. 'Türkiye, seçimler için en güvenilir yerdir' diye açıklama yapan hükümet sözcüsü... Sonrasında ne oldu ki, bir anda bu seçim, 'Türkiye Cumhuriyeti seçimlerinin en karanlık seçimi' diyebilecek bir hale gelinmiştir. Süreç, dipsiz kuyu haline getirilmek istenmiştir" diye konuştu. "Ben en başta AKP'li kardeşlerime sesleniyorum, ben onların vicdanlarında bunların tartışıldığını biliyorum" diyen İmamoğlu şöyle devam etti: "Zira biz bu seçimin kaybedeni yok, dedik. Bugün aynı yaklaşımımız devam ediyor. İstanbul'un kaybedecek bir dakikası yok. Hiç mi hata olmaz, elbette olur. Siyasi şovlara gerek yok. Gösterdiler diye gösteriyorum. Bizde de onlarcası var, başvurularımız var."

Bakırköy'de partisi adına yaşanan bir maddi hatadan bahseden İmamoğlu, "Geçersiz oyların sayılması, o sandıklarda görevliler var. Şerh koyulanlar var bunlar somut işlemlerdir. Genel üzerinden yapılanlar soyuttur. Usuller, uygulamalar vardır. İstanbul'a, bugüne özel kararlar alınırsa bu toplumun vicdanında asla kabul görmez. Sürecin takipçisi YSK'dır. lütfen YSK usüllere, geçmişteki uygulamalarına sadık kalsın. Bu ülkenin yetkileri kişileri parti merkezlerinde toplantı yapacaklarına, bu sürecin en hızlı şekilde sonuçlanmasını sağlamalıdır. Dünyanın sonu değil 16 milyon insan mutlu. Tüm iradenin hükümette olduğu, sandık kurullarının oluşması hükümet yetkisinde, seçimlerin hemen öncesinde 1 milyon kişiyi görevli yaptık diyen kendileri. Bütün bunlar ortadayken en şaibeli seçim diyerek, ya da ahlaksızca hırsızlık gibi laflar söyleyerek insanları yargılamasınlar. Hadlerini bilsinler" diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA