Çalışma Bakanlığı'ndan 2019 Asgari Ücret Açıklaması

2019 yılı asgari ücret için yeni açıklama geldi. Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada komisyonun yarın toplanacağına yer verilirken, 2019 asgari ücret zam tutarının açıklanacağı tarihe yer verildi.

Çalışma Bakanlığı'ndan 2019 Asgari Ücret Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'ndan asgari ücrete ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Bakanlık resmi internet sayfasından yayımlanan açıklamada asgari ücret tespit komisyonunun yarın toplanacağına yer verildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek olan asgari ücret tespit komisyonu 2019 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarını belirleyecek. 

Çalışma Genel Müdürü’nün başkanlık edeceği toplantıya, İş Sağlığı Genel Müdürü veya Yardımcısı, TÜİK, Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcisi, Ticaret Bakanlığı temsilcisi ile en çok üyeye sahip işçi konfederasyonundan 5, işveren konfederasyonundan 5 üye katılım sağlayacak.

Açılış toplantısı,  Bakan Zümrüt Selçuk’un katılımı ile 6 Aralık Perşembe günü saat 11.00 'da yapılacak.

İKİNCİ TOPLANTI TÜRK İŞ, ÜÇÜNCÜ TOPLANTI TİSK'İN EV SAHİPLİĞİNDE

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayı boyunca Çalışma Genel Müdürü başkanlığında teknik çalışmalarını gerçekleştirecektir. Açılış toplantısını izleyen iki hafta içinde ikinci ve üçüncü toplantı TÜRK-İŞ ve TİSK’in ev sahipliğinde yapılacak.

ASGARİ ÜCRET HANGİ TARİHTE BELLİ OLACAK

Komisyonun çalışmalarının sona ermesinin ardından Aralık ayının son haftasında Çalışma Bakanlığı binasında son toplantı yapılacak ve Bakan Aralık 'ın son haftasında asgari ücret zam miktarını açıklayacak.

Ayrıca Asgari Ücret Komisyonu’nun  yapısında 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile esaslı bir değişiklik yapılmamış olup sadece değişen kamu kurumlarının isimleri güncellenmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Asgari ücrete ilişkin çalışmalarımızı işçilerimizin memnuniyetini ve piyasa dengelerini de göz önünde bulundurarak, sosyal taraflarla istişareye önem vererek yürüteceğiz. Gelecek hedeflerimizde daha da iyi noktada olmasını umut ettiğimiz asgari ücreti devraldığımız noktadan çok daha ileri noktaya taşıdık. 2019 yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarımızın çalışan ve işverenlerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

SENDİKALARIN TALEPLERİ

Türk İş asgari ücret için masaya en az 2 bin TL 'den oturacak. Türk İş, asgari ücret için en az 2 bin TL olmasını, DİSK ise asgari ücretin en az 2800 TL olmasını isteyecek.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN