Binali Yıldırım'dan Mahkumlara Af ve 4 Bin Kişiye İş Açıklaması

Binali Yıldırım, yaptığı son dakika açıklamasında mahkumlara af meselesine değindi ve 4 bin kişiye iş müjdesi verdi.

Binali Yıldırım'dan Mahkumlara Af ve 4 Bin Kişiye İş Açıklaması

Makam aracıyla Silivri Otogarı'na gelen İBB adayı Binali Yıldırım,  basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu ve bölgede bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Otogardaki taksi durağını ziyaret eden  Binali Yıldırım, taksicilerle fotoğraf çektirdi. Bir taksinin direksiyonuna geçen Yıldırım, Cumhur İttifakı'nın Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz'ı da yanına alarak, otogarda taksiyi kullandı.

MAHKUMLARA AF MESELESİ

Orhan Özgür isimli bir vatandaş, "Af istiyoruz başkanım" şeklinde Yıldırım'a seslenince, Yıldırım, vatandaşın yanına giderek, "MHP'nin verdiği af teklifi üzerinde çalışılıyor tek tek. Kamu vicdanını nasıl rahatsız olmaz onun ortaya çıkması lazım. Acele karar verirsen bu sefer başka mağduriyetler olur" ifadelerini kullandı.

Odatv'nin konuyla ilgili edindiği bilgilere göre ise, söz konusu yasa teklifi Mart ayı başında yasalaşacak. 

Masadaki taslak, hem adi hem de terör suçlarını kapsayacak. Bununla birlikte infaz yasasında yapılacak geniş bir değişiklik de öngörülüyor.

4 BİN KİŞİYE İŞ

Binali Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Silivri'de, İstanbul'un merkezinde ne varsa, o olacak. Ulaşım, millet bahçesi, yeşil alanlar, tarım üretimi, istihdam, ılıca, jeotermal enerji, çicekçilik... Çiçekçilikten 4 bin kişi iş sahibi olacak. Çünkü İstanbul'un çiçeğini, başka şehirlerden alıyoruz. Burnumuzun dibinde Silivri'de, çiçekçilik köyü var. Şimdi onu geliştireceğiz, bütün İstanbul'u süsleyecek çiçekleri de Silivri'den almış olacağız."

Kamubulteni.com  | Ankara