Başvuru Tarihi Açıklandı: Öğrencilerine En Az 5400 TL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 'tan üniversite öğrencilerine yaz tatilinde iş ve maaş açıklaması.

Başvuru Tarihi Açıklandı: Öğrencilerine En Az 5400 TL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir son dakika açıklaması yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Bakan Selçuk, "Kadın ve genç istihdamının artırılması her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında yer aldı. Bu konuda birçok yeni uygulamayı hayata geçirdik. Son olarak üniversite öğrencilerimizin iş hayatı ile tanışması için 'Sosyal Çalışma Programı' uygulamasını yürürlüğe sokuyoruz. Üniversite öğrencilerimizin; çalışma hayatı ile tanışmasını sağlamak, gençlere çalışma disiplini kazandırmak, insani değerlerinin geliştirilmesini desteklemek hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Böylece gençlerimiz hem toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılacak hem de cep harçlığını kazanmış olacak" dedi.

UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Resmi Gazete 'de önceki gün yayımlanarak yürülüğe giren kararın önümüzdeki yaz tatilinden itibaren uygulanacağını söyleyen Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"Üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği program Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurum veya kuruluşlarında uygulanacak. Programlar en fazla üç ay süreyle düzenlenebilecek. Program kapsamında gençler, doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında çalışma yapacaklar. Her bir üniversite öğrencisinin üç ay yararlanabileceği programa, yaz tatilinde dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan öğrenciler katılmayacak. Haftada 3 gün olarak uygulanacak olan programlar sayesinde gençler bir yandan günlük asgari ücret düzeyinde gelir elde edecek kalan zamanlarında aileleriyle vakit geçirebilecek ve kişisel gelişimlerine katkı sunacak başka alanlara da yönelebilecekler. Başvurular 2019 Haziran ayından itibaren İŞKUR üzerinden alınacak."

ASGARİ ÜCRET VERİLECEK

3 ay çalışacak üniversitelilere her ay asgari ücret verilecek. 2019 yılında en az 1800-2000 bin Tl civarında zamlanacak asgari ücret ile öğrencilere 3 ayda en az 5400 TL verilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Söz konusu alım için başvurular Haziran 'da alınacak. 500 bin üniversite öğrencisinin bu uygulama ile yaz tatilinde iş sahibi yapılması amaçlanıyor. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara