Bakan TBMM'de Açıkladı: 100 Bin Yeni Personel Alınacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında Sıfır Atık Projesi kapsamında 100 bin yeni personel alımı yapılacağını söyledi.

Bakan TBMM'de Açıkladı: 100 Bin Yeni Personel Alınacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'ndan 100 bin kişiye iş müjdesi.

Ekonomimize 20 milyar TL kazandıracak Sıfır Atık Projesi’ni hayata geçiren Bakanlık, 2023 ’e kadar 100 bin kişinin bu proje kapsamında işe alınacağını söyledi. 

TBMM Plan Bütçe Komisyonu 'nda bakanlığının 2019 yılı bütçesine ilişkin detayları açıklayan Bakan Kurum, geçtiğimiz yıl Sıfır Atık Projesinin başlatıldığını, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla geliştirilen projenin 2023 yılında ülke genelinde kullanılacağını söyledi. 

Söz konusu proje kapsamında bugün 8 bin 668 kurum binasında uygulamanın hayata geçirildiğini söyleyen Kurum, 2023 yılında tamamen hayata geçirilmesiyle yıllık 20 milyar liralık bir ekonomik kazancın hedeflendiğini aktardı.

100 BİN KİŞİYE İŞ

Toplanan atıkların işlenmesi, üretim mekanizmasına geri kazanılması gibi faydaların olacağı aktarılan proje gençlere iş kapısı da olacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Kurum, “Atıkların işlenmesi, geri kazanılması ile 100 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. Projenin bakanlığımızca başladığı 16 aylık süreçte 179 ton atık ayrı toplanarak ekonomiye kazandırıldı. 2023 yılında evsel atık geri kazanım oranının da en az yüzde 35 seviyesine çıkarılmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

2B BAŞVURU SAYISI

2B olarak bilinen arazilerin satışında 748 bin kişinin tapularına kavuştuğunu söyleyen Bakan Kurum şu şekilde devam etti:

"Satışı yapılan 531 bin taşınmazın toplam satış bedeli 11 milyar liradır. Bu tutarın bugüne kadar 7.8 milyar liralık kısmı tahsil edilmiştir. 30 Kasım 2018 tarihine kadar ek başvuru ve ödeme süresi imkanı tanınan düzenleme ilr 128 bin hak sahibinin daha mülkiyet sorunlarının çözüme kavuşturulmasını hedefledik"

Hazineye ait tarım arazilerinin satışında ise 57 bin hak sahibinin tapularına kavuşturulduğunu dile getiren Kurum, "45 bin adet araziyi 782 milyon lira bedel üzerinden sattık ve 267 milyon lirasını tahsil ettik" şeklinde konuştu. Bakanlık ilk etapta 29 milyon metrekare araziyi de hayvancılık yatırımı için ayırdı.

TOKİ KONUTLARI

TOKİ ’nin çalışmaları hakkında da bilgiler vererek açıklamasını sonlandıran Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı:

“15 yıl içinde ihale edilen ve üretilen konut sayısı yaklaşık 833 bini buldu. TOKİ’nin 10 yıllık konut üretimi ortalamsı yaklaşık 55 bindir. Geçtiğimiz yıl ihale edilen konut sayısı 60 bini bulmuştur. Bu yıl piyasa şartları da gözetilerek Eylül ayı sonu itibariyle yaklaşık 23 bin konutun ihalesi yapılmıştır. TOKİ’nin halen satışı devam eden ve satışa çıkardığı konut sayısı da toplam 35 bin 243.”

Proje için personel alım ilanları yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com | Ankara