Bakan Gül'den Mahkumlara Af Tarihi ve Denetimli Serbestlik Açıklaması

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazetecilerle bir araya geldi ve mahkumlara af meselesi ile ilgili detayları açıkladı.

Bakan Gül'den Mahkumlara Af Tarihi ve Denetimli Serbestlik Açıklaması

Son dakika haberi: Ankara 'da basın mensupları ile bir araya gelen ve gündeme ilişkin konuları değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, mahkumlara af konusuna değindi.

Milliyetçi Hareket Partisi 'nin mahkumlara af ile ilgili tasarısına değinen Bakan Gül, şu ifadeleri kullandı:

"MHP’nin teklifi ile ilgili cumhurbaşkanımız da açıklama yaptı. Türkiye’de ceza adaleti anlamında bazı suçlar var ki hiç içeriye girmiyor. Adam hırsızlık yapıyor girmiyor, öbürü de infaz süresi çok kısa. Bazısı çok yatıyor, bazısı yatmıyor mu? Şu anda arkadaşlar bununla ilgili çalışıyor. Cezaevinde hangi suçlardan hangi tarihlerde ne etkisi olmuş fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Bir af değil ama bir fotoğraf. İnfaz sistemi hassas bir konu. Yakın zamanda muhtemelen tüm siyasi partilerle başta MHP ile de oturulur, bunlar masaya konabilir. Amaç suçun önlenmesini sağlamak."

DENETİMLİ SERBESTLİK

Basın mensuplarının "MHP nin teklifini okudunuz mu, destek verdiğiniz unsurlar var mı?" sorusuna ise Bakan Gül şu şekilde cevap verdi:

"Denetimli serbestlik anlamında belli suçlarla ilgili değerlendirilebilecek unsurlar var. Af değil ama. Bu konu partiler üstü bir konu. Hepimizin dramı. Hepimizin ortak sorunu. Siyasetten uzak kalıcı bir şekilde konuşmak lazım. İhtiyaca göre revize edilmeli. Partiye de genel bir sunum yaptık. O çerçevede."

İHTİYACA GÖRE

Siz taraftar değil misiniz kişisel olarak?

Af anlamında mağdurlar var. Toplumun ihtiyaçlarına göre.

KAÇ KİŞİYİ KAPSAR?

Ne kadar suçluyu kapsar?

Söylemek erken.

NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ne zaman çıkar?

Birkaç aya daha sağlıklı bir şekilde siyasi partilerin kafa yoracağı bir çalışma yapıyoruz. Hassas bir çalışma. Takvimle ilgili bir şey henüz çıkmadı.

MAHKUMLARA AF KONUSUNDA TÜM GELİŞMELERDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ MOBİL UYGULAMASINI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN