Bakan Bugün Açıkladı! Engelliler, Şehit Yakınları ve Gaziler Yüzde 25 Ek İndirim Alacaklar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, BTK tarafından yapılan yeni düzenlemeyle birlikte engelli vatandaşlarımız, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile gazilerimiz için 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren elektronik haberleşme hizmetlerinde yüzde 25 ek indirimin yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Bakan Bugün Açıkladı! Engelliler, Şehit Yakınları ve Gaziler Yüzde 25 Ek İndirim Alacaklar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, engelliler, gaziler , şehit yakınları gibi sosyal açıdan desteklenmesi gerekli vatandaşlarımızın elektronik haberleşme hizmetlerinden daha iyi yararlanabilmeleri için BTK tarafından yeni düzenlemenin yayımlandığını belirtti.

Düzenlemeyle birlikte engelliler, gaziler ve harp-vazife şehitlerinin dul ve yetimlerine elektronik haberleşme hizmetlerinden yüzde 25 ek indirimle faydalanabilme imkanı getirildiğini belirten Turhan, düzenlemenin 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe gireceğini hatırlattı. Engelli abonelerin çağrı merkezi aramalarında da öncelikli hizmet alabilmesinin önünü açtıklarını söyleyen Turhan, görüntülü çağrı merkezi uygulamasının Mart 2019'da başlayacağını vurguladı.

Turhan, "Operatörlere, erişilebilirlik özelliği taşıyan bayilere ilişkin konum, iletişim bilgileri ve hangi erişilebilirlik özelliklerini taşıdıklarına ilişkin bilgileri de internet sitelerinde yayımlaması zorunluluğu getirdik." dedi.